Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

RASKT PÅ NETT: Med noen enkle grep hjemme, kan du selv sørge for raskt og stabilt internett til glede for hele familien.

Slik får du raskere internett hjemme

Annonse fra Get

Her er åtte tips til ting du selv kan gjøre for å få et trådløst nett som fungerer slik du ønsker i hjemmet ditt. Det beste er at de fleste av endringene ikke behøver å koste deg en krone.

Går det for tregt når du skal på nett? Dersom du opplever treghet eller ustabilitet i ditt trådløse nett, kan det skyldes en rekke ulike ting. Heldigvis trenger du som regel ikke å foreta større kostbare grep som å skifte ut bredbåndet ditt. 

Den gode nyheten er nemlig at veldig mange kan få raskere internett hjemme ved selv å gjøre mindre og enkle endringer. Ved å gå gjennom sjekklisten under, kan du bidra til å gi deg selv en problemfri internetthverdag. 

Ville det ikke vært deilig å få bedre og raskere internett uten å måtte bytte leverandør eller grave opp hagen?

Les også: Som Get-kunde er du tilkoblet fremtidens fibernett

1. Flytt utstyret og plasser det høyt og fritt

Visste du at både vann og glass kan stoppe wifi-signalene? Kanskje er det kjøkken eller baderomsvegger fulle av vannrør som gir deg dårlig dekning når du skal surfe ved frokostbordet? Wifi-signalene trenger mest mulig fri sikt for å komme effektivt frem. Derfor bør du plassere rutere og internettutstyr fritt og høyt, og i alle fall ikke inne i et glasskap eller rett ved en gullfiskbolle.

2. Fjern utstyr som kan forstyrre wifi-signalene

Forstyrrelser fra andre trådløse apparater og objekter kan gjøre at signalene ikke når skikkelig frem. Opplever du problemer med nettilgangen, kan det være trådløse telefoner, babycall, mikrobølgeovner og trådløse musikksystemer som forstyrrer wifi-signalene i hjemmet ditt. Sørg for at slikt utstyr plasseres lengst mulig unna din trådløse ruter.

Babycallen og gullfiskbollen kan påvirke ditt trådløse nett 

3. Slå av utstyr som ikke er i bruk

Selv om du ikke aktivt bruker utstyr som for eksempel babycall eller hodetelefoner med Bluetooth, kan de lage forstyrrelser på det trådløse nettverket ditt. Pass derfor på å slå av alt slikt utstyr så lenge det ikke er i bruk.

4. Signalene deles, bruk 5 Ghz-nettet

Husk at de trådløse wifi-signalene deles mellom alle enheter som er koblet til det trådløse nettet. Og i moderne hjem bruker vi stadig mer trådløst utstyr. Såfremt du har nyere wifi-utstyr (ruter/modem), har du imidlertid muligheten til å velge mellom et 5Ghz-nett og et 2,4 Ghz-nett. Velger du å koble ditt trådløse nettverk til 5Ghz-nett, kan du oppleve færre forstyrrelser. Grunnen er at mye annet trådløst utstyr som babycaller og musikkanlegg gjerne er på 2,4 Ghz-nettet.

Les også: Oppgrader Get-bredbånd for enda større hastighet

5. Bruk nettverkskabler der du kan, opplev større hastighet

Når du bruker det trådløse nettet, kjemper alle de forskjellige enhetene som er koblet opp om den samme kapasiteten. Det reduserer ofte hastighetene. For å frigjøre mer ”plass” på det trådløse nettverket ditt, kan du kable flest mulig av apparatene dine. AppleTV, spillkonsoller som PlayStation og datamaskiner er eksempler på utstyr som med fordel kan koble til rett på kabelen.

6. Bytt ut gammelt utstyr

Hvis den trådløse ruteren din er mer enn 3-5 år, bør den byttes ut med nytt utstyr. Det har skjedd mye på teknologifronten de siste årene. Derfor kan det å bytte ut gammelt trådløst utstyr mot nyere utstyr gi høyere fart og bedre stabilitet.

Her kan Get-kunder kjøpe nytt utstyr

7. Bestill en wifi-ekspert

Hvis ikke nettet blir bedre av tipsene over, kan du som er Get-kunde kontakte kundeservice hos Get for å sjekke at signalene utenfra er i orden. Du har også muligheten til å bestille en trådløs ekspert som kommer hjem til deg og hjelper med å sette opp og konfigurere det trådløse utstyret ditt. Ekspertene fjerner støykilder og kobler eventuelt til forsterkere for å utvide den trådløse dekningen i boligen din.

Slik kan Get-kunder bestille trådløs ekspert

Redaksjonen i Tvedestrandsposten har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet