Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Byggeboom i Tvedestrand

Annonse fra Glastad Panorama

I 2019 skal nye E18 mellom Tvedestrand og Arendal stå ferdig. Det gir helt nye muligheter i området rundt Tvedestrand.

I mange tiår har det handlet om å få en ny E18 på plass mellom de to byene. Historier om dårlig veistandard og mange ulykker nærmer seg slutten, for om knappe tre år vil firefeltsveien stå ferdig.

- Det vil bety nesten en halvering i reisetid mellom byene og har mye å si for Tvedestrand, sier arealplanlegger i kommunen, Andreas Stensland. 

Glastad Panorama

Beliggenhet: 

2 km fra sentrum

700 meter fra brygge

200 meter fra barnehage

Om leilighetene: 

Størrelse fra 82,5 kvm til 113 kvm.

Helt ferdige leiligheter med uteområde. 

Stor fleksibilitet i innvendig utforming

Båtplass kan kjøpes med leiligheten. 

En av fire leiligheter solgt i byggetrinn tre. 

Se mer om prosjektet her. 

Forandrer Tvedestrand

I tillegg til tryggere og raskere vei, vil Stensland særlig trekke frem nye muligheter i bo- og arbeidsmarkedet. På Grenstøl utnyttes overskuddsmassen fra utbyggingen slik at man får etablert et etterlengtet næringsområde. Her vil det nye hovedkrysset til Tvedestrand ligge, og rundt krysset gis det plass til plasskrevende næring som bilforhandlere og møbelbutikker. Men det blir uaktuelt med kjøpesenter:

- Vi er svært opptatt av å beholde detaljhandelen i sentrum. Tvedestrands historie må ivaretas, sier Stensland.

I tillegg til etableringen av Grenstøl som næringsområde, er byggingen av den nye videregående skolen sentral i utviklingen av byen. Bygget skal stå ferdig i 2020, og vil ligge nært både sentrum og E18. Med den nye skolen og idrettsanlegget kommer også en forbindelsesvei til Slotta som på folkemunne er kalt genistreken. Dermed vil utbyggingen som skjer de neste årene knytte Tvedestrands forskjellige ”etasjer” enda bedre sammen. 

Entusiastiske lokalpatrioter

Det er flere en kommunen som ser store muligheter i kjølevannet av E18-utbyggingen. Glastad Panorama er igang med utbygging av privatboliger og ble etablert i 2012. Blant initiativtagerne er lokalpatriot og arkitekt Atle Goutbeek. Engasjementet for å utvikle  Tvedestrand er så stort at han har laget sin egen video. 

- Vi kommer også til å lage flere videoer etterhvert, slik at alle kan følge utviklingen i prosjektet vårt, sier Atle. 


Glastad Panorama har laget egen video om Tvedestrand og utbyggingen.

Solrike og sentrumsnære tomter bør friste mange – det er Tvedestrands fortrinn

Arealutvikler Andreas Stensland

IVRIG: Arealplanlegger Andreas Gimming Stensland er glad for mulighetene en ny E18 gir.

Nye boligområder

Med ny skole, ny E18 og et nytt næringsområde, er Stensland svært positiv med tanke på tilflytning til Tvedestrand kommune. Når byene kommer nærmere hverandre betyr det at mange kan velge å bo i Tvedestrand men samtidig jobbe i Arendal. Derfor er det utarbeidet nye boligområder som gir nærhet til både sjø, by, ny skole og E18:

- Slik det blir nå, kan folk bo veldig flott i Tvedestrand og jobbe i Arendal. Hele området blir godt bundet sammen også med gang- og sykkelvei. Solrike og sentrumsnære tomter bør friste mange – det er fortrinnet vårt, sier Stensland.


Glastad Panorama har solgt ni leiligheter og er i gang med byggetrinn tre.

- Vi ser på Tvedestrand som et veldig attraktivt område nå og merker stor interesse, sier arkitekt Atle. 

De startet byggingen i 2013. I tillegg til den sentrale beliggenheten byr Glastad på veldig gode solforhold. 

- Disse boligene er ikke bygget bare for å tjene mest mulig penger. Her har utbygger gått for kvalitet over hele linja.

Byggmester Bernt Olav Mesel

FORNØYD: Byggmester Bernt Olav Mesel smiler over mulighetene Tvedestrand gir om dagen.

Fokus på kvalitet

Men det er ikke bare beliggenheten som får kunder til å kjøpe leiligheter av Glastad Panorama. Modernitet og kvalitet er sentrale stikkord for utbyggingen. Goutbeek er tydelig på at arkitektur og kvalitet henger sammen: - For eksempel er plassering av tekniske installasjoner gjort med omhu, slik at balansert ventilasjonsanlegg ikke vil forstyrre nattesøvnen, sier han.

Ellers er planløsningene praktiske og allsidige med vekt på store oppholdsrom. Både varme- og lydisolasjon er bedre enn kravene i TEK10, og vinduer og dører har opp til 50 års garanti. 

Byggmester Bernt Olav Mesel ble tidlig involvert for å sikre en kvalitet utover det vanlige. For å gjøre leilighetene så lydtette som mulig er blant annet etasjeskillene i betong med lyddempende plater.

- Disse boligene er ikke bygget bare for å tjene mest mulig penger. Her har utbygger gått for kvalitet over hele linja. Hele prosjektet indikerer at lista er lagt litt høyere enn vanlig. Sånne prosjekter blir vi stolte av å være med på, sier Mesel.

Med nye boligforskrifter er det hensiktsmessig å kjøpe nye boliger nå, mener Mesel: - Annenhåndsverdien på nye boliger blir høyere, rett og slett fordi å kjøpe såpass nye leiligheter er veldig trygt. I tillegg har klassifiseringen av boliger akkurat endret seg, noe som nye konstruksjoner med lavt energibruk virkelig drar nytte av, sier han.

Han har også merket seg økt interesse for utbygging i Tvedestrand:

- Tvedestrand blir jo mer sentralt med nye E18, og vi har flere forespørsler fra dette området nå enn vi pleier, avslutter Mesel. 

Redaksjonen i Tvedestrandsposten har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet