Annonsørinnhold fra

Font

Slik hyller Sørlandet høstferien

Høstferien er rett rundt hjørnet og foreldre klør seg i hodet med hva de kan finne på sammen med barna. Heldigvis trenger ikke ferieopplevelsen å være langt unna. Det glade Sørlandet har et bredt aktivitets og - kulturstilbud gjennom hele høstferien som gleder både store og små.

På Sørlandet finnes det et hav av opplevelser hvor man kan samle familien og skape nye minner. Med arrangementer som Dyreparkens Skumle Dager, Høyt & Lavts høstfeireuke og rimelige hoteller som ligger like ved sentrum er ikke opplevelsene langt unna.


Opplev Sørlandet i høstferien

Årets skumleste høydepunkt: Skumle Dager i Kristiansand er grøsselig spennende.

Smile, Plant, Happy, Gesture, Font, Grass
Flash photography, Plant, Tree, Wood

Høstens skumleste høydepunkt

Bli med på årets skumleste høydepunkt! Etter fjorårets grøssende suksess returnerer Skumle Dager til Kristiansand Dyrepark. Her kan både store og små bli med på å løse spennende mysterier og delta på andre aktiviteter. For de eldste barna presenteres “Skumle dager: Villmarkens forbannelse,” og for de yngste: “Klara og bøllemysteriet”.

- Alle med ordinær inngangsbillett, årskort eller høstkort har tilgang til å være med på mysteriet, opplyser markeds og kommunikasjonsdirektør for Dyreparken Kristiansand, Anniken Schjøtt.

Les mer om Skumle dager

Smartembed:

Finner ingen URL

Hun oppfordrer alle som har mulighet til å bli med på årets skumleste og mest gøyale eventyr.

- Skumle Dager blir en opplevelse som familien neppe vil glemme. Her kan barna leve seg inn i en verden fylt med skogsvoktere og underomjordiske vesener. I tillegg vil parken holde åpent som normalt og man kan hilse på de over 123 forskjellige dyreartene. Om man ønsker å finne på noe denne høstferien, er det mye å oppleve her!

Bo på Dyreparken Hotell eller Sjørøverhotellet i Abra Havn under Skumle dager

SCANDIC SØRLANDET: Med inkludert frokost får man en fantastisk start på dagen, hver dag, hos Scandic Sørlandet.

Interior design, Property, Furniture, Plant, Architecture, Couch, Building, Floor, Comfort, Flooring
Facial expression, Smile, Photograph, Couch, Comfort, Azure, Happy, Fun, Sky, Leisure
Plant, Window, Property, Building, Fixture, Door, Sky

Store opplevelser rett utenfor døren

Scandic Sørlandet ligger rett ved Kristiansand dyrepark. Dette er et stort hotell med rom for både små og store familier. Det er også gratis parkering slik at man tilbringe hele dagen i dyreparken uten å bekymre seg over ekstra parkeringskostnader.

- Dette er et hotell som er like i nærheten av flere populære reisedestinasjoner på Sørlandet. Vi har gåavstand til Dyreparken, Sørlandssenteret og 5 minutter med bil til populære Hamresanden med høstturer langs den 3 kilometer lange sandstranden, forteller daglig leder, Ricardo Sousa.

- I tillegg ligger hotellet kun 10 minutter unna Kristansand sentrum og 15 minutter unna Lillesand. Vi ønsker alle gjester velkommen hit til høsten for et koselig opphold hvor store opplevler er like utenfor døren.

Bestill rom hos Scandic Sørlandet

People on beach, Swimming pool, Outdoor recreation, Water, Smile, Muscle, Shorts, Happy, Swimwear

SØRLANDETS STØRSTE BADEPARK: Aquarama er Sørlandets største badepark. Med fem sklier, stupebrett og spa og velvære finnes det mer enn nok å finne på.
Foto: Aquarama

Sørlandets største badeland

Opplev ekte badeglede hos Aquarama Kristiansand. Aquarama er Sørlandets største badeland hvor du kan glede deg over forskjellige og spennende aktiviteter. Her kan du prøve deg på å klatre og surfe med Aquasurf.

- Vi gleder oss til høstferien og er klare for å ta imot både barn og voksne, forteller daglig leder Vibeke Holm Ruud.

-Stupetårnet er en storfavoritt, og graden av mestring høy! Hinderløypa ligger også ute alle dager i uke 40 og på surfebølgen kan du teste nye ferdigheter. En dukkert i utebassenget er også utrolig deilig i kalde høsttemperaturer.

Aquarama kan ellers friste med 5 sklier, forskjellige varmebassenger, klatrebasseng og boblebad. Med dette er høstferien mer enn reddet for barna. Her er det nemlig umulig å kjede seg!

Se mer info om Aquarama her

Badelandopplevelsen er ikke det eneste Aquarama har å by på. I Aquarmas eget spa kan man senke skuldrene og slappe av. Med over fire badstuer og en kald kulp kan man nyte flere timer i velvære her.

- Hvis man ønsker å oppleve både badelandet og spaet, selger vi kombinasjonsbiletter, opplyser Vibeke.

Se mer info om priser og biletter her.

Water, Sky, Building, Cloud, Lake, Bank

SENTRALT HOTELL: Scandic Kristiansand Bystranda er et sentralt hotell som ligger vegg i vegg med Aquarama og kun 13 minutter unna Dyreparken.  Foto: Erik Engenes©Visit Sørlandet

Ting å finne på i enhver retning man ser

Er du usikker på hvor det lønner seg å overnatte i høstferien? Fortvil ikke. Scandic Kristiansand Bystranda er perfekt for deg som vil oppleve alt av det Kristiansand har å by på. Her ligger du midt i sentrum nær shoppingmuligheter, resturanter og vegg i vegg med Aquarama, Sørlandets største badeland.

- Med ting å finne på i hver retning man ser, rekker man neppe å kjede seg dersom man tilbringer ferien her. Hotellet har en fantastisk beliggenhet med kort vei til Fiskebrygga, Strandpromenaden, turområder og serverdigheter like i nærheten, forteller Håvard Solum.

Bestill overnatting her

"

Med ting å finne på i hver retning man ser, rekker man neppe å kjede seg dersom man tilbringer ferien her.

Håvard Solum, hotelldirektør Scandic Kristiansanda Bystranda.

- Hos oss våkner du opp til Kristiansands beste frokost. Det garanteres at du får en fin start på dagen og vi er her for å tilrettelegge for et trivelig og hyggelig opphold. Velkommen til oss, avrunder Håvard.

People on beach, Volleyball net, Cloud, Sky, Water

ROSFJORD STRANDHOTELL OG SØRLANDSBADET: Kun 150 meter bortenfor Rosfjord Strandhotell ligger Sørlandsbadet. Her kan hele familien bade og kose seg.
Foto: Adam Read©Visit Sørlandet

Rosfjord Strandhotell og Sørlandsbadet

Strandhotellet i Lyngdal samler hele familien i idyliske omgivelser. Her har du stranda for dine føtter rett utenfor døren. Med utsikt utover havet og lyden av bølger som bruser, kan man senke skuldrene og slappe av.

- Dette er et perfekt familiehotell hvor fine turområder er like i nærheten. Alle som bor på Rosfjord hotell får også billetter til Sørlandsbadet inkludert i prisen, noe som er supertrivelig hvis man ønsker å tilbringe høstferien her på Sørlandet, forteller vertinnen for hotellet, Oddny Stokkeland.

Les mer om hvorfor Rosfjord Strandhotell er Barnas Hotell

Swimming pool, Water, Leisure, Fun

BADELAND: Barn stortrives i badeland! Ved å ha Sørlandsbadet rett i nærheten av hotellet kan man tilbringe fine høstdager med familien her.

Rosfjord Strandhotell er godt tilrettelagt for at man skal nyte fine dager sammen. Med store hotellrom er det mer enn nok av plass barnefamilier. Her kan man senke skuldrene og tilbringe lange og fine høstdager.

- Vår resturante, Resturante Verket, holder oppe hver dag fra mandag til lørdag. Her serverer vi lokalforankret og deilig mat som er tilpasset etter sesong og tilgjenglighet, avrunder Oddny.

Water resources, Natural landscape, Cloud, Sky, Plant, Azure, Highland, Tree, Grass

KRISTIANSAND KANONMUSEUM: Kom tett på historien med Kristiansand Kanonmuseum. Foto: Steinar Furu

Spennende historie

Interesserer du deg for kultur og historie fra 2.verdenskrig? Da er Kristiansand kanonmuseum verdt å ta turen innom. Her finner du nemling verdens nest største kanon som er montert på land! I flott turterreng på Møvik utenfor Kristiansand ligger et kanonbatteri fra andre verdenskrig. Batteriet (Batterie Vara) ble påbegynt i 1941 og skulle sammen med kanonbatteriet i Hanstholm i Danmark kontrollere skipstrafikken i Skagerrak. Kanonene hadde en rekkevidde på hele 55 kilometer.

- Vi utvider åpningstiden på Kristiansand kanonmuseum og holder åpent fra torsdag til søndag i høstferieuken (7.oktober-10.oktober), forteller markedssjef for Vest-Agder-museet, Inger Marie Pedersen.

I høstferien kan du også prøve det nye Museumsmysteriet på museet, som både barn og voksne kan være med på å løse sammen.

- Museumsmysteriet er en nyhet på dette museet. Man laster ned en app (Useeum) for å delta, hvor man må hjelpe museet å stoppe en mestertyv, som planlegger å stjele en verdifull gjenstand. Det vanker også premie til alle som klarer å løse mysteriet.


Les mer om Museumsmysteriet her

Videre opplyser Inger Marie om at det finnes andre spennende attraksjoner og museer som er verdt et besøk i høstferien.

- Alle disse finner du i vår arrangementskalender, hvor alle er en del av Vest-Agder-museet.

Finn ut mer informasjon om Vest-Agder-museet her

Kalender


Opplev flere spennende høstaktiviteter på Sørlandet

Bicycles--Equipment and supplies, People in nature, Natural environment, Sports equipment, Smile, Face, Helmet, Plant, Tree, Headgear

HØYT OG LAVT: Høyt & Lavt og klatreparken i Kristiansand er klare for en høstferie fyllt med spenning, moro og nye vennskap

Høstferiens HØYDEpunkt

Høyt & Lavt Kristiansand gleder seg til å ta imot nye og faste kunder denne høsten.

- Vi holder åpent hver dag i hele høstferien (4.oktober-8.oktober), og i helgene innformerer daglig leder for Høyt & Lavt Kristiansand, Knut Johnsen.

- Om man er på utkikk etter noe å finne på er en dag hos Høyt & Lavt en opplevelse man sent vil glemme. Her får man beveget seg utendørs og kjenne på mestringsfølelsen.

Høyt & Lavt har forskjellige løyper for forskjellige nivåer, slik at både store og små kan teste ut parken.

- Og om det skulle bli dårlig vær, er Sørlandet klatresenter like i nærheten.

Sjekk ut åpningstidene i høstferien

Climbing hold, Human, Organism, Art, Wall, Leisure, Fun

KLAR FOR HØSTFERIE: Sørlandet Klatresenter er klare for en høstferie fylt med spenning, moro og nye vennskap. Foto: Terje Aamodt©Sørlandet Klatresenter

Klatre -og friluftscamp hos Sørlandet Klatresenter

Sørlandet klatresenter er klare for en spennende høstferieuke med klatrekamp og nye aktiviteter.

- Vi har 20 års erfaring med å drive klatrekamper, forteller daglig leder, Rune Osvold.

I høstferien er det duket for klatrekurs hvor barn fra 1-7.klasse kan bli med på gøyale klatreskoleaktiviteter, krydret med andre morsomme aktiviteter utendrøs.

-Vi kommer til å klatre både inne og ute. Barna får prøve seg på mye forskjellig som tauklatring, buldring, samt at de vil tilbringe en dag hos Høyt & Lavt i Kristiansand.

Rune opplyser videre om at klatresenteret vil holde oppe som normalt for andre som ønsker å klatre utenom kurset.

Mer informasjon om klatrekurset i høstferien

Water, Sky, Lifejacket, Smile, Cloud, Boat, Watercraft, Lake, Vehicle, Vest

STORE OPPLEVELSER: Tregde Ferie er perfekt for deg som ønsker å skape nye minner med venner og familie. Her finnes det aktiviteter for alle og enhver.

En skjult ferieskatt med store opplevelser

Tregde Ferie er en skjult Sørlandsskatt. Her kommer man tett på idyllen med sjarmerende trehusbebyggelser som ligger rett ved vannkanten. Opplev laksefiske i Mandalselva, kajakk, dykking, flott natur og mye mer. Det finnes et bredt aktivitetstilbud for både store og små.

Les mer om aktivitetstilbudet hos Tregde Ferie

Lindesnes fyr

Hva med å besøk Norges sydkapp i høstferien? Lindesnes fyr er et av Norges eldste fyr hvor det første fyrlyset ble tent i 1656. I dag finnes det flere spennende attraksjoner og utstillinger rundt  Lindesnes fyr som forteller om historien og kulturen på Norges sydligste fastlandspunkt. Det finnes også suvernier man kan kjøpe fra fyrets museumbutikk.

Det serveres også mat fra både hav og land, i tillegg til vilt og dyrket mat. Velkommen til Lindesnes fyr.

Body of water, Lighthouse, Building, Tower, Sky, Infrastructure, Beacon, Window

NORGES ELDSTE FYR: Lindesnes fyr er et av Norges eldste fyr, hvor det første fyrlyset ble tent i 1656. Foto: BorderFreeTravel©Fredrik Bye

Se mer informasjon om Lindesnes fyr