(Aust-Agder Blad)

Det melder Statens vegvesen i en pressemelding .

– Riksvei 354 Høgenheitunnelen i Bamble i Telemark blir nattestengt hele neste uke. I uke 41 skal det gjøres en del arbeid i og utenfor Høgenheitunnelen. Det fører til at fra og med søndag 8. oktober til og med natt til fredag 13. oktober er tunnelen stengt mellom klokka 23.00 og 05:00, melder veivesenet.

Det blir omkjøring via fylkesvei 353 og 356 om Herre og Flakvarp.

Skal rive bru

– Hovedårsaken til nattestengingen er at brua over E18 på Rugtvedt skal rives for å gi plass til ny E18. Samtidig benytter Statens vegvesen anledningen til å utføre inspeksjoner og etterarbeid inne i Høgenheitunnelen. Det er gjort et omfattende arbeid i tunnelen den siste tida.

– All teknisk utrustning er skiftet. Det betyr nytt elanlegg og flere overvåkingskamera med direkte forbindelse til Vegtrafikksentralen. Alt sikkerhetsutstyret er også byttet ut, noe som gjør tunnelen tryggere å ferdes i. Det er bygget nye tekniske bygg utenfor tunnelen. Kjørebanen er senket noe og alt system for overvann og drenering skiftet. Tunnelveggene har fått supplerende vann- og frostsikringen, står det å lese på vegvesen.no.