Elg angrep motorsaga til Ragnar Ettestøl

Slik fant Ragnar Ettestøl motorsaga si da han kom på jobb i skogen onsdag morgen. Spor i snøen viste at en elg hadde vært på ferde. Foto: Ragnar Ettestøl.

Slik fant Ragnar Ettestøl motorsaga si da han kom på jobb i skogen onsdag morgen. Spor i snøen viste at en elg hadde vært på ferde. Foto: Ragnar Ettestøl.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Kanskje var elgen lei av å bli forstyrret av Ragnar Ettestøl og den bråkete motorsaga? Da vegårsheiingen satte saga fra seg i en trestubbe, og reiste hjem for dagen, sørget iallfall elgen for å stange saga «ihjel».

Dårlig gjort

- Dårlig gjort av elgen, siden jeg hadde lagt nedpå så mye god julemat til ham, kommenterer Ettestøl til bildene som han la ut på Facebook onsdag.

Elgen hadde tydeligvis stanget i motorsaga med stor kraft, for sverdet var bøyd i mer enn 45 grader. Bildene til Ettestøl har fått mange kommentarer og «likes» på Facebook.

Drev ungskogpleie

Skogsarbeideren Ragnar Ettestøl, som også er kjent som en ivrig elgjeger og Senterparti-politiker på Vegårshei, forteller at dette skjedde på Brattland-eiendommen som ligger litt over i Risør kommune.

Der har han den siste tiden hatt et oppdrag med ungskogpleie, det vil si avstandsregulering og rydding for skogeieren.

I den forbindelse hadde han hogd en del  mindre ospetrær, som skal være god elgmat, og som elgene i området burde være takknemlig for, ifølge Ettestøl.

Ante ingen fare

Tirsdag ettermiddag valgte han å sette fra seg saga i skogen, og så ingen fare for verken tyveri eller sabotasje. For at saga ikke skulle snø ned, satte han den fast i en trestubbe, et stykke over bakken.

Men den røde Husquarna-saga har tydeligvis virket som en rød klut for en elgokse som ville ha noe å prøve hornene på. Da Ettestøl kom på jobb igjen i skogen onsdag morgen, fant han den forvridde motorsaga.

Avslørt av sporene

- Jeg kunne se på sporene at elgen hadde gått rett fram til saga og stanget, og så hadde den gått tilbake igjen etterpå, forteller han.

På Facebook sier Ettestøl at han vil søke om elgskadeerstatning, men det var en fleip. Han tror ikke saga er mer ødelagt enn at den fungerer igjen når han har fått byttet sverd.

- Jeg kunne ikke annet enn å le da jeg fikk se hva elgen hadde gjort, sier han til Tvedestrandsposten.

- Jeg har aldri sett eller hørt om noe lignende. Alle trodde at jeg hadde kjørt over saga med traktoren, forteller Ragnar Ettestøl.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken