Og førstkommende helg ser ut til å bli veldig bra for både Sør- og Østlandet.

- Til helgen er lørdagen klart best, søndagen ikke så bra, slår statsmeteorolog Kristian Gislefoss i Meteorologisk institutt fast.

Også neste uke holder sommeren taket noen dager. Det blir 20 grader og sol fram til og med onsdag.

Skifter

– Det blir en og annen regnbyge, men vi får absolutt en verdig avslutning av august, sier meteorologen. Han legger til at det etter onsdag er ny lavtrykksaktivitet på gang. Det været vil vare ut uka.

Når det blir klarvær nå i slutten av august, så kan det fort bli temperaturer som nærmer seg nattefrost.

– Fjellet ligger veldig godt an allerede til helgen. I lokale kuldegroper kan frosten komme fort, men på lavlandet på sør- og østlandet så ville jeg ikke vært superbekymret for uteblomstene mine, trøster Gislefoss.

Snø

Både i nord og sør blir det sol og varme neste uke. Unntaket er Vestlandet som avslutter august i våt og kald stil.

Det været vi har nå, er veldig typisk for slutten av august. Vi begynner å nærme oss høsten, men samtidig har vi dager hvor temperaturen blir 20 grader. Jeg vil kalle det normalt for tiden, sier statsmeteorologen.

i Nord-Norge er det muligheter for snø på fjelltoppene allerede i helgen. Det gjelder toppene, og ikke fjellovergangene, understreker Gislefoss. Så kommer sola tilbake, og store deler av Nord-Norge får sol fra tirsdag og temperaturer opp mot 15 grader.

Sol i Trøndelag

Vestlandet får dessverre ikke smake på sensommeren. Her blir det grått og vått ut måneden, til tider med kuling.

Dette gjelder delvis også for Møre og Romsdal, mens Trøndelag får et lite gjensyn med sommeren mandag, tirsdag og onsdag.

-Dagene med det fineste været kan kanskje komme opp mot 20 grader. Det ser ut som Trøndelag blir hakket varmere enn Møre og Romsdal, sier Kristian Gislefoss.