(Aust-Agder Blad)

Det er sendt ut farevarsel på oransje nivå (det nest høyeste) for svært kraftige regnbyger i Vestfold, Buskerud og Telemark, og gult på Agder. Det er ventet mellom 40 og 50 millimeter på tre timer fra sent fredag kveld og 60-70 millimeter på tolv timer, melder Meteorologisk institutt fredag ettermiddag.

Se farevarsel for styrtregn for Buskerud, Vestfold og Telemark

Se farevarsel for styrtregn på varsom.no for Agder

Se varsel om flomfare for Agder, Rogaland, Telemark, Vestfold og Buskerud

Se animasjon på varsom.no - nedbør nå og de neste 90 minuttene

Se alle farevarsler på yr.no

Det ventes avtagende bygeaktivitet lørdag formiddag.

Anbefaler forebyggende tiltak

«Det er fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Vurder behov for forebyggende tiltak. Følg lokale myndigheters instruksjoner. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører», heter det i farevarselet for disse fylkene.

For områdene rundt er det farevarsel på gult nivå. Det gjelder for Oslo, Akershus og Østfold.

På Varsom.no finner du oppdatert farevarsel. Faksimile

Den intense nedbøren i Agder varer ut dagen fredag.  Natt til lørdag vil regnbygene avta, melder Meteorologisk institutt. De melder også om tordenfare i bygene. Det er sendt ut farevarsel på gult nivå for fylket.

Du kan følge nedbørsaktiviteten på værradaren på yr.no

Fra fredag formiddag lokalt 30-40 millimeter i løpet av tre timer, over 50-70 millimeter på tolv timer, heter det i farevarselet.

«Det er fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Vurder behov for forebyggende tiltak», heter det videre i varselet.

REGN, REGN: Agder får fredag merke lavtrykkene som kommer inn over landet. Det er varslet kraftige nedbørsmengder. Illustrasjon: Meteorologisk institutt