Rådmannsavtalen koster kommunen to millioner kroner

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Et enstemmig kommunestyre vedtok tirsdag kveld å godkjenne avtalen som er fremforhandlet mellom Pål Frydenberg og et forhandlingsutvalg bestående av ordfører Jan Dukene (TTL), varaordfører June Marcussen (V) og May Britt Lunde (Ap).

Avtalen mellom kommunen og Frydenberg inneholder i alt 16 punkter. Ett av dem innebærer at ingen av partene kan uttale seg negativt om hverandre.

Les også: Tar rådmannsjobben - vil ikke flytte

Full lønn

Frydenberg gis full lønn frem til 1. august 2017. Han får også utbetalt en tilleggspensjon på 700.000 kroner, som skal fordeles på like rater over 21 måneder.

Kommunen må dessuten dekke Frydenbergs advokatutgifter, som beløper seg til 50.000 kroner.

Ordfører Jan Dukene anslår kommunens utgifter i forbindelse med avtalen til å være rundt to millioner kroner.

Les også: Kommunen betalte seks millioner - bygget blir inntil videre stående tomt

Permisjon

Rådmannens årslønn er for tiden 877.000 kroner. Et av punktene sikrer ham lønnsglidning i tråd med sentrale vedtak. Han vil også få utbetalt feriepenger av lønnen han mottar.

Avtalen innebærer at han ikke er sagt opp fra sin stilling, men at han er gitt permisjon frem til 1. august 2017. I dette tidsrommet har han rett til å ta arbeid annet sted. Samtidig forplikter han seg til å bidra med kunnskapsoverføring til ny rådmann når denne er ansatt, såfremt vedkommende ønsker det.

Ansetter ny rådmann

På det lukkede kommunestyremøtet ble Formannskapet og forhandlingsutvalget delegert ansvaret med å starte en prosess for å ansette en ny rådmann.

- Det er en jobb vi vil gå i gang med umiddelbart, sier Jan Dukene til Tvedestrandsposten.

Trist hovedtillitsvalgt

Dermed er et endelig punktum satt i det som de siste ukene utviklet seg til et betent forholdet mellom rådmann Pål Frydenberg og Tvedestrands folkevalgte.

Hovedstillitsvalgt Anniken Thomassen i Utdanningsforbundet sier hun opplever det som trist at Frydenberg forsvinner på denne måten.

- Han har vært en rådmann som har turt å si fra. Han har også vært fllink til å lytte til oss hovedtillitsvalgte. Jeg tror ikke all støyen rundt administrasjonen forsvinner med hans avgang, sier hun.

Les også: -Denne gangen er vi nødt til å lykkes

Les også: Både kommunen og rådmannen har søkt juridisk bistand

Dårlig samarbeidsklima

Spesielt etter høstens lokalvalg oppsto det gnisninger mellom politikerne og kommunens administrative ledelse.

Rådmannens forslag om å legge ned Dypvåg bofellesskap er en av sakene som førte til mye støy. Her ba flertallet i kommunestyret rådmannen om å gjennomføre en grundigere utredning før de til slutt avviste hele forslaget.

Rektorsaken

Rådmannen har også måtttet tåle mye kritikk etter den såkalte ”rektorsaken” i 2015.

Les også: Rektor ble avskjediget tirsdag - konflikten kan ende i rettssak

Her sto ordfører Jan Dukene side ved side med ham. Administrasjonen og ordfører led imidlertid et smertelig nederlag i forsøket på å sparke rektor ved Tvedestrand skole.

Les også: Oppsagt i et døgn

Lukket formannskapsmøte

Prosessen som endte med at Pål Frydenberg nå forlater rådmannsstillingen i Tvedestrand startet i begynnelsen av februar, da Jan Dukene ba gruppelederne i de ulike partiene avklare om de hadde tillit til rådmannen.

Les også: Avklaring tar tid

Dette endte med at ingen av politikerne uttrykte tillit til rådmannen.

Like etter gikk Pål Frydenberg ut i sykmelding. Etter kveldens kommunestyremøtet er det klart at han ikke vender tilbake.

Les også: Ordføreren vil vite om politikerne har tillit til rådmannen

Artikkeltags