Vi har hittil besøkt mange flotte fjellområder i Sør-Norge. Men i år har vi 10-års jubileum, og vi ville finne på noe spektakulært. Valget falt på Nasjonalparken Parc Nationale Gran Paradiso i Nord-Italia.

Vi har planlagt og forberedt oss, også fysisk, et helt år, og resultatet var en fantastisk tur!

Spesielt

Jomfrureiser, med guiden Veronica Sparre, tok godt vare på oss hele uka. Først reiste vi til dalen Valchiusella, der vi ble innlosjert på retreat-senteret Matva Sei i to netter. Tredje dagen besøkte vi Damanhur, Tempel for menneskeheten, et alternativt sted der vi fikk innføring i en annen måte å leve på. Interessant, men vel spesielt kanskje, for noen av oss.

Etter lunch reiste vi til Cogne, en liten by på 1.500 m.o.h. i hjertet av nasjonalparken, med hus prydet med et vell av blomster, omgitt av frodige enger og over det hele tronet snødekte Gran Paradiso på 4.061 m.

Marmotte

Vi la ut på turer til områder som lå mellom 2.200- og 2.600 moh, og opplevde seterdrift i høyfjellet, stier som godt kunne konkurrere med Turistforeningens. Vi fikk også se Marmotte, en type murmeldyr som lever i huler i bakken høyt til fjells, og den spesielle villgeita Gemse, som holder til i høyfjellet i Mellom- og Syd-Europa. Hele tiden var vi omgitt av et spektakulært panorama av fjelltopper og isbreer som strakk seg over 4.000 moh. Lerkeskogen klatret opp til ca. 2.200 moh, og mot en bakgrunn av fjell i fantastiske farger og en knallblå himmel var vi målløse.

Opplevelsen ble ikke mindre av å være i et av Italias beste vindistrikter, nemlig Vall d’Aosta og Piemonte. Så med god vin i glasset og spennende mat på tallerkenen, satt vi rundt middagsbordet og gjenopplevde dagens hendelser og planla neste dags utflukt.

Damer i Paradis

Etter dager med vonde knær og svette t-skjorter hadde «fri» vi på turens siste dag. Og hva gjør damer da? Jo, de shopper! Pølse, parma-skinke, fontina-ost og hva annet vi kunne finne… Den tyngste bagasjen veide 38 kilo! Den tilhørte undertegnede, som fant klebersteinsgryter for «slow cooking».

Turen vår var vellykket på alle måter. Det er flott å kunne dele slike opplevelser både som venner og kolleger; det gjør noe med oss og limer sammen et godt arbeidsmiljø.

Vi reiste hjem proppfulle av inntrykk. Det var ikke bare bena-, men også lattermusklene hadde fått trimmet seg.

Tusen takk til Hilde Knutsen som planla turen sammen med Jomfrureiser.

Vi var 14 damer i Paradis!