Øredøvende og spektakulært

Artikkelen er over 5 år gammel

Motorshowet på Tjenna innfridde til de grader.

DEL

Det er vanskelig å si hva som var mest spektakulært under torsdagens motorshow på Tjenna; At ordfører Jan Dukene prøvde vannjet for første gang, eller at Julie på 12 år kjører 152 kilometer i timen.

Det var i hvert fall full fres og dundrende desibel da Tvedestrand Racing Klubb tradisjonen tro flyttet deler av regattasirkuset til øvre bydel.

Sendt sjokkbølger gjennom byen

Racerbilsjåfør Anette Birkenes fra Arendal hadde tatt med seg intet mindre enn 2400 hestekrefter, og sendte sjokkbølger gjennom byen bare ved å trykke på gasspedalen på sin Chevrolet Camaro 69-modell (med Jim Oddy-motor og tre trinns girkasse, for de spesielt interesserte).

Svei av flere lag med gummi

En annen som var med på å røyklegge byen var Jørgen Paulsen. Han gjorde greit opp for startproblemene da en reim løsna i motoren, og ga tilskuerne et sitrende show. Det må ha gått med flere lag med gummi da fartsgale Paulsen spant runder på asfalten, men selv forsikrer han om at han hadde full kontroll under opptredenen.

- Jeg har drevet med dette i noen år nå, humret han.

Motorshow bildespesial. Trykk her.

12 år og fartsgal

Julie Andersen (12) har imidlertid ikke like mye erfaring som sin motorkollega, men ga like fullt publikum et forrykende show foran kommunehuset.

Hun har kjørt dragrace i et år nå, og skal bruke sommerferien på å konkurrere.

- Jeg elsker fart og spenning, sier den tøffe jenta, som har med seg et helt arsenal av lagmedlemmer. Både mamma, pappa, søsken og tanter og onkler bruker sommerferien på å kjøre rundt i landet på ulike stevner.

12-åringen kjører en smekker Mike Bos 2008, med 70 hestekrefter. Den lange og slanke bilen har en toppfart 152 kilometer i timer, og går fra null til hundre på tre sekunder.

Dukene ute kontroll

Tvedestrands egen ordfører, Jan Dukene, ble også fanget av fartssirkuset, og kastet seg ut på Tjenna på vannjet. 

- Jeg har aldri prøvd det før. Jeg føler ikke at jeg har helt kontroll, men det er veldig gøy, smilte Dukene.

Barna syns det var stas å se ordføreren på den gule og kule doningen, og etter litt opplæring av festivalsjef og vannjet-eier, Øystein Haugenes, fikk de som ville sitte på noen runder på Tjenna.

Artikkeltags