Elgoksen serverte seg selv til jaktlaget

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Årets elgjakt ble noe spesiell for Østerå jaktlag. Den eneste elgen de fikk på kvota, felte de nemlig ikke selv. Og elgen serverte seg egentlig selv. 

Ensom kamp

Det var et spesielt syn som møtte Tellef Feltstykket da han onsdag denne uken oppsøkte hytta si på Fagermyr.

På tunet utenfor hytta kjempet en fire-taggers elgokse en desperat kamp. Et tau som hang ned fra en gren på et tre, hadde viklet seg inn i hornene, og uansett hvor mye elgen kjempet og dro i tauet, kom den seg ikke løs.

I videoen over kan du se den håpløse kampen elgen utkjempet.

Kontaktet viltnemda

Elgen hadde trolig kjempet en stund da Feltstykket oppdaget den. Rundt treet, der den hadde gått i ring, var bakken tråkket helt flat.

Å få løsnet tauet fra hornene var ikke mulig. Elgen signaliserte tydelig at den ikke ønsket menneskelig nærkontakt, og med sine 174 kilo fristet det ikke å utfordre den. Dermed var det ikke annet å gjøre enn å kontakte viltnemda, som sendte ut Tor Harald Ottersland. Alt han kunne gjøre var å ta livet av elgen.

Avsluttet jakta

Deretter ble Østerå jaktlag spurt om de ville ta den på kvota si.

- Vi har en kvote på 4,3 enheter, og oppfordres til å jakte på ungdyr. En stor elgokse var derfor ikke akkurat det vi var ute etter, men vi svarte ja, sier Jan-Asle Gustavsen, som er leder i jaktlaget.

Ettersom elgoksen som ble felt av viltlaget telte tre enheter, er årets jakt over for Østerå jaktlag.

Artikkeltags