Tvedestrand: En person korona-smittet

Kommuneoverlege i Tvedestrand Hans Tomter

Kommuneoverlege i Tvedestrand Hans Tomter

Kommuneoverlege Hans Tomter opplyser til Tvedestrandsposten mandag ettermiddag at en person er bekreftet smittet i Tvedestrand. Vedkommende er innlagt på sykehuset i Arendal.

DEL

Hans Tomter sier til Tvedestrandsposten at personen har hatt opphold i Tvedestrand. Vedkommende er ikke alvorlig syk nå, men er altså lagt inn på sykehuset.

En annen person i samme husstand skal testes i morgen.

Kommuneoverlegen forteller at begge i den senere tid har vært i selvpålagt karantene.

- Mest sannsynlig er det her snakk om importsmitte fra en annen kommune, sier Tomter, som fikk beskjed om den koronasmittede personen av sykehuset i Arendal akkurat nå.

Ikke overrasket

- Hva tenker du om at det nå er påvist smitte i Tvedestrand?

- Det er som forventet, og ikke overraskende. Det er en påminnelse om at smitten er i Agder, og sannsynligheten for at vi får flere smittede er til stede. Samtidig har vi iverksatt såpass mange tiltak nå, at jeg mener vi har god kontroll, sier kommuneoverlegen.

Status på legekontorene

Tvedestrandsposten skrev tidligere i dag at en av legene på Tvedestrand legesenter i dag har fått svar på fem korona-tester som ble tatt før helgen. Alle disse prøvene var negative.

Nå foreligger sju nye prøvesvar fra samme legekontor som også er negative.

Ved Tjenna legesenter ble det tatt 12 tester torsdag og fredag sist uke. Alle disse er negative. I dag er det tatt åtte nye tester her, hvorav en person skal retestes.

- Det er ulike grunner til at man retester. Jeg ser ikke noe dramatikk i det, sier kommuneoverlegen.

Artikkeltags