Gå til sidens hovedinnhold

Advarer mot seriebedrageren som nylig var i Risør

Artikkelen er over 4 år gammel

En seriebedrager som nylig ble avslørt i Risør, har vært på ferde igjen. Nå advares folk mot å la seg lure av kvinnen.

(Aust-Agder Blad)

I slutten av mars prøvde kvinnen å lure til seg både penger og bilder fra Galleri Nylund Larsen i Risør, men en observant gallerieier, Heidi Nylund Larsen, lot seg ikke lure av seriebedrageren. Den siste tiden har kvinnen vært på ferde flere steder i fylkene nord for oss. Ifølge Varden skal kvinnen ha blitt observert i Skien og Porsgrunn nylig.

Les også

LES OGSÅ: – Forsøkt svindlet av seriebedrager

 

– Jeg vil gjerne advare andre, det er ikke sikkert de slipper så lett unna som meg, sier en Tjøme-kvinne til Tønsbergs Blad.

Hun innlosjerte nylig seriebedrageren hjemme hos seg selv. Etter besøket googlet hun seg frem til den virkelige identiteten til kvinnen.

– Da jeg skjønte hvem som hadde overnattet her, ble jeg litt forskrekket, sier Tjøme-kvinnen.

Egen Wikipedia-side

Den 59 år gamle kvinnen utgir seg for å være sykepleier og kreftsyk, og omtales som en av landets mest aktive løgnere. Politiet har tidligere advart mot kvinnen.

Hun er dømt en rekke ganger for grove bedragerier og hensynsløs framferd.

Overfor Tjøme-kvinnen presenterte hun seg som Mia Hansen. Det finnes en egen Wikipedia-side om kvinnen, under navnet Marie Madeleine Larsen.

Der opplyses det at hun er født som Inger Marie Nerby, men opererer med en lang rekke navn, blant andre Mia Hansen og Mia Steen. Gjennom mer enn 25 år er hun dømt for en rekke tilfeller av tyveri, bedrageri og ærekrenkelser av personer i Norge og Sverige, har sonet mange år i fengsel og fått psykiatrisk behandling under tilsyn av Kriminalomsorgen.

Les også

LES OGSÅ: Politiet jaktet på svindleren

 

Påsto å være kreftsyk

Tønsbergs Blad skriver videre at det ikke tok lang tid før svindlerkvinnen fikk kontakt med damen fra Tjøme og hennes to år gamle sønn.

– Vi var ute og lekte i hagen, og kom i prat. Hun fortalte at hun var sliten, alvorlig kreftsyk og under behandling. Hun sa at hun hadde vært borte på campingen, men ikke hadde lyst til å overnatte der. Hun vurderte å sove ute under åpen himmel ved nasjonalparksenteret ved Verdens Ende.

– Da jeg fortalte at jeg ikke hadde en ekstra seng, men en madrass vi kunne legge på gulvet som hun kunne låne, kastet hun seg på tilbudet. Men jeg følte det var noen som ikke stemte, sier kvinnen.

Spurte om smykker

Under middagen hadde gjesten fortalt at hun var operert 14 ganger og hadde kreft med spredning til skjelettet. Men verten hadde helsefaglig bakgrunn.

– Det var en del jeg ikke fikk til å stemme. Da jeg stilte noen spørsmål fikk jeg beskjed om at hun var infeksjonssykepleier, og at hun ikke ønsket å diskutere jobb. Men hun var velstelt og velkledd og pratet godt for seg, sier Tjøme-kvinnen til Tønsbergs Blad.

– Hun spurte ikke om penger, men lurte på når trygden kom inn på konto. Jeg svarte at det visste jeg ikke, i og med at jeg ikke mottok trygdeytelser.

Kvinnen skal også ha forsøkt å ta opp temaer som verdifulle smykker. Da verten sa at hun ikke var noe smykkemenneske og ikke hadde annet enn verdiløse ringer skal gjesten ha virket skuffet.

Flere har blitt svindlet

Reneè Madelaine Steen Bjørli fra Nøtterøy har også blitt svindlet av kvinnen, ifølge Tønsbergs Blad.

Hun fikk betalingskrav fra Langebru Gjestegård i Hokksund etter at en Madde Steen hadde bestilt rom med Steen Bjørlis telefonnummer og stukket av fra hotellregningen.

– Det var skikkelig ekkelt å vite at en person har misbrukt navn og personlige opplysninger på denne måten. Jeg forklarte at jeg aldri hadde vært på Hokksund før, de beklaget veldig da de skjønte sammenhengen.

Kommentarer til denne saken