Fjerner høyspentlinjer over Tjenna

Tjennabakken: Høyspentmasten til høyre i bildet skal fjernes. Da kan også mye av fjellet sprenges vekk.Foto: Mette Urdahl

Tjennabakken: Høyspentmasten til høyre i bildet skal fjernes. Da kan også mye av fjellet sprenges vekk.Foto: Mette Urdahl

Artikkelen er over 2 år gammel

Første byggetrinn i Svein Erik Damsgårds prosjekt i Tjennabakken begynner å ta form. Utbyggeren har dessuten bestemt seg for å forskjønne området ved å fjerne høyspentkablene som henger over Tjenna.

DEL

Svein Erik Damsgård i Activa Eiendom, som står bak boligprosjektet «Tjennaparken», kan konstatere at fremdriften er innenfor skjema.

Nesten ferdig

- Utvendig begynner bygget å ta form. Nå mangler det stort sett bare å få verandaene på plass, sier Damsgård.

Nå reises det første av i alt fire bygg med totalt 24 leiligheter. I bygget som nå tar form, blir det ni boenheter, og sju av disse er solgt. Damsgård regner med at det første bygget står helt ferdig før sommeren.

- Kanskje setter vi i gang med byggetrinn to allerede i løpet av året. Det kommer litt an på salget fremover, sier han.

Fjerner høyspent

Damsgård har dessuten bestemt seg for å fjerne høyspentlinjene som henger over Tjenna, fra nybygget og opp til Fjærkleivene.

- Alt skal ned i bakken. Det blir både penere og mer praktisk med tanke på de neste byggtrinnene, sier Damsgård.

Han er kommet til enighet med Agder Energi om å legge kraftlinjene i bakken.

Eiendomsutvikleren skal selv bære utgiftene. Hvor store kostnadene blir til slutt, har han ennå ikke oversikt over

Romsligere

- Det blir en svær og dyr affære. Men neste bygg får høyspentmasten rett i synet, og adkomsten blir definitivt mye enklere uten masten, sier Damsgård.

Når masten forsvinner, kan det samtidig sprenges bort en del fjell, slik at det blir romsligere og finere på den enden av det leilighetsbygget som allerede er reist.

- Vi få til bedre og enklere løsninger, så summa summarum vil det kanskje lønne seg. Hele området, og ikke minst badeparken, vil iallfall bli mye penere, avslutter Svein Erik Damsgård.

Artikkeltags