Starter opp transportselskap i Tvedestrand

Bjørn-Erik Vabø-Andersen ville at selskapet skulle hete noe med Tvedestrand. Valget falt til slutt på Tvedestrand Distribusjonservice, med intitalene TDS, som hos mange vekker gode minner. (Foto: Olav Loftesnes)

Bjørn-Erik Vabø-Andersen ville at selskapet skulle hete noe med Tvedestrand. Valget falt til slutt på Tvedestrand Distribusjonservice, med intitalene TDS, som hos mange vekker gode minner. (Foto: Olav Loftesnes)

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Har ambisiøse planerTvedestrand Distribusjonsservice AS, med initialene TDS, heter et selskap som så dagens lys for et par uker siden. Allerede i morgen er de i business.

Transporterfaring

Bak selskapet står to av Tvedestrands mest kjente gründere; Tor Arne Hauge og Anders Lunde. I tillegg er Stor Oslo Transport AS med, samt tvedestrandsmannen Odd Rune Espeland, kilsunderen Frode Larssen og - ikke minst - Bjørn-Erik Vabø-Andersen.

Det var sistnevnte som fikk idéen til selskapet. Han har jobbet med transport og logistikk siden han begynte i yrkeslivet for snart 20 år siden. Først innen budbiltjeneste. Deretter i det multinasjonale transportselskapet Bring, der han gikk gradene fra trafikkleder via avdelingsleder til regionsleder.

Fant et potensiale

- Jeg så etterhvert et potensiale i et transportselskap på Sørlandet. Så luftet jeg tanken for folk jeg kjenner, og nå sitter vi altså her, smiler han.

Potensialet han så er de utallige trailerne som hver dag passerer Tvedestrand, på vei til et eller annet sted, ofte til et sted der de må sno seg frem langs smale og snirklete veier.

- Vi vil tilby dem et knutepunkt, der de losser av, og så tar vi de siste milene. Det er det som er noe av tanken bak, forklarer Bjørn-Erik.

TDS

Frem til sommeren vil TDS ha tilhold i et kontor helt øverst i Hovedgata, i Næringshavens lokaler. Deretter flytter de opp til Lisand-bygget i Fjærkleivene, der Tvedestrand Dampskipselskap - som på folkemunne gikk under navnet TDS - tidligere holdt til.

- Ja, det er litt av et sammentreff. Da jeg kom frem til navnet kjente jeg ikke til Tvedestrand Dampskipselskap. Jeg ville bare ha et navn med Tvedestrand i. Men i etterkant har jeg jo fått høre at det er knyttet sterke følelser til gamle TDS, og mange synes det er fint at vi - som til og med er i samme bransje - har de samme initialene, sier Bjørn-Erik.

Klare ambisjoner

Ambisjonene for det nye TDS er klare. I tillegg til å ta den siste etappen for trailerne, ser Bjørn-Erik et potensiale for et bufferlager, der for eksempel store elektronikk- og møbelkjeder mellomlagrer varer, slik at de raskt kan få dem ut til kundene.

- Vi ønsker fortest mulig å få til et lager og en terminal i Tvedestrand. Den store drømmen er å på sikt kunne bygge en terminal inntil den nye E18. Men vi vil bygge oss gradvis opp, og ta ett skritt av gangen, sier han.

Uilke typer hjemmelevering kan også bli en nisje for selskapet.

- Vi ønsker kort sagt å bli det naturlige valget av transportør i vårt område, og ser et potensiale i alt som har med transport å gjøre. Ikke bare her på Sørlandet, men i hele Norge, og på sikt også i utlandet, forteller han.

Ønsker dialog

Selskapet kommer ikke til å ansette egne sjåfører eller å kjøpe inn egne biler.

- Det er normalt i bransjen at man spesialiserer seg. Kjøringen ønsker vi å leie inn av bileiere og enkeltmannsforetak. Derfor håper vi å komme i dialog med slike tjenestetilbydere, sier Bjørn-Erik.

For ikke å risikere å måtte takke nei til kunder i oppstartsfasen, har de likevel kjøpt inn én bil, en splitter ny kassevogn med TDS-logoen på plass. 

Godt forberedt

Bjørn-Erik innrømmer at han har litt sommerfugler i magen.

- Jeg har gjort veldig grundig forarbeid, og fått med alle de riktige folkene. Dialogen med kundene er allerede i gang, og potensialet er der. Men det er klart, når man starter opp noe, så vet man jo ikke på forhånd hvordan det vil gå, sier han.