Kjenner du noen som skal delta? Tvedestrandsposten sender Birken direkte

BIRKEBEINERRITTET: Bildespesial fra årets Birkebeinerritt

BIRKEBEINERRITTET: Bildespesial fra årets Birkebeinerritt Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Birkebeinerrittet er landets største sykkelritt. Nå kan du se folkefesten direkte hos Tvedestrandsposten.

DEL

Det er Birken AS som besitter rettighetene til Birkebeinerrittet.

Birken-arrangørene har nå inngått et samarbeid med Amedia som gir konsernet eksklusive rettigheter til å sende årets Birkebeinerritt direkte.

Det betyr at du 31. august kan se folkefesten fra Rena til Lillehammer direkte hos Tvedestrandsposten, Nettavisen og 71 andre lokalaviser rundt om i det norske land.

I fjor syklet i alt 10.000 mennesker de 86 kilometerne over fjellet.

Prestisjeritt

– Birkebeinerrittet er et av de mest prestisjefylte sykkelarrangementene i Norge, og vi er både stolte og glade når vi får muligheten til å vise det i våre abonnenter. Rittet har bred deltakelse fra hele landet. Erfaringsmessig er det stor interesse for slikt innhold i våre aviser. Det er den viktigste grunnen til at vi inngikk avtalen om å sende rittet, sier Helge Birkelund som er direktør for sportsutvikling i Amedia.

Birken-arrangørene er godt fornøyd med å ha landet avtalen med Amedia, som er landets største formidler av direktesendt sport.

– Vi legger i år mer ressurser, både teknisk og redaksjonelt, i produksjonen av Birken TV, og er veldig fornøyd med at Amedia ønsker å være distributør. Under sendingen vil seerne via en egen livetracker også kunne følge de deltakerne de ønsker når Norges største terrengritt går av stabelen, sier daglig leder Eirik Torbjørnsen.

Studiosending fra Rena

Sendingen fra Birkebeinerrittet kommer til å vare hele dagen, fra første rytter starter på Rena 08.00 til eliteklassen for menn er i mål, nærmere ti timer senere.

I sendingen kommer man tett på rytterne oppe på fjellet via droner, kameraer på følgemotorsykler og stasjonære kameraer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken