Lørdag er det V75-omgang med flere storløp på plakaten på Sørlandets Travpark. Det gjeveste av alle, Brisas Æresløp, har en Songe-hest i en av utfordrerrollene.

11 år gamle Lill Ronja eies av Torstein Jørgensen og Ragna Philipp, og eierduoen har opplevd et eventyrlig siste halvår med den tøffe hoppa si.

Takket nei til Ronja

At 18 år gamle Ragna skulle få ta så stor del i eventyret var imidlertid ikke gitt. Hun takket først nei da hun fikk tilbudet om å overta hesten!

- Torstein eide Lill Ronja sammen med Per Songe. Han var blitt over 80 år, og ville gjerne at jeg skulle overta hans andel siden jeg allerede hadde trent hesten i et år. Tilbudet kom som et sjokk, og jeg sa først nei takk. Jeg var nemlig redd for at det skulle bli for tidkrevende, all den tid jeg gikk på Sam Eyde vgs. og hadde hesten i Songe. Etter litt betenkningstid fant jeg jo ut at det ikke ville bli den store forskjellen, jeg trente jo Lill Ronja såpass mye allerede. Dermed fortalte Per at jeg veldig gjerne ville ha henne likevel, forteller 18-åringen.

V75-grossist

I 2016 har Lill Ronja allerede vunnet tre V75-løp, en sjeldent sterk prestasjon. Hoppa er kjent for sin styrke og tøffhet, og disse egenskapene kommer godt med når hun stiller til start mot landets beste kaldblodshopper i tradisjonsrike Brisas Æresløp.

Gjevt løp å vinne

Det siste drøye halve året har Lill Ronja travet inn 282.000 kroner på 16 starter. At det er en prestisjetung oppgave som ligger foran dem er begge eierne veldig klare på.

- En seier i Brisas Æresløp henger veldig høyt, spesielt siden det er på hjemmebane. Lill Ronja har vist seg best mot tøff motstand den senere tid, så innerst inne har jeg et håp om at det kan rekke til seier, sier en spent Jørgensen.

- Å vinne Brisas Æresløp ville vært det mest fantastiske som kunne skjedd! Selv om hun møter Norges beste hoppe, Ulsrud Tea, vet jeg at hun har en sjanse hvis hun går feilfritt, mener en forventningsfull medeier Ragna Philipp, jenta med det lykkelige valget.

Brisas Æresløp lokker med 70.000 kroner til vinneren og går altså av stabelen lørdag ettermiddag.