Gå til sidens hovedinnhold

Sondre fikk stipend fra skikretsen

Artikkelen er over 7 år gammel

Gode resultater gjennom forrige sesong gjør at Sondre Vestøl Bråtane er en av fire unge utøvere som er tildelt skistipend fra Agder og Rogaland skikrets.

Stipendet er på 7500 kroner, og kommer godt med i satsingen på kommende sesong.

– Jeg ble både overrasket og veldig fornøyd over dette. Pengene skal gå til utstyr jeg trenger gjennom vinteren, og det er vel først og fremst snakk om en ny hoppdress, forteller Sondre Vestøl Bråtane.

I begrunnelsen fra skikretsen legges det til grunn at Sondre ble nummer sju i junior-nm, nummer 18 i stor bakke for senior og topp ti i alle norgescuprenn i sin klasse. I tillegg vant han juniorklassen i et internasjonalt renn i Sapporo, og ble nummer ti i seniorklassen.

Også i fjor fikk den unge hopperen stipend fra skikretsen.

– Jeg fikk den samme summen i fjor, og har også i to år fått idrettsstipend fra fylket på 10 000 kroner. Uten denne støtten fra krets, fylke og ikke minst den støtten jeg får fra familien, hadde det vært helt umulig å satse.

Sommertreningene har ikke gått helt etter planen, hvor han først hadde problemer med kneet, og nå går sykemeldt for en kort periode etter å ha tatt mandlene.

– Jeg regner uansett med å være tilbake i god form når vintersesongen starter, sier Sondre Vestøl Bråtane.

Årets vintersesong i norgescupen starter nemlig ikke før siste helgen i november, med renn på Rena.

De tre andre som får stipend er: Freestyle Eirik Moberg - Arendal Slalåmklubb, langrenn Sivert Wiig Gjesdal IL, Isabella Fidjeland Hovden Spkl.