Buraas stiller til start sammen med sin kamerat Thomas Fjeld, som var en aktiv offshorekjører for en del år siden. Det er Fjeld som eier båten, og skal være fører under Skagerak Across, mens Buraas skal være co-pilot og navigatør.

Kjører for å vinne

De stiller med en 40 fots katamaran, som er utstyrt med to motorer på 700 hk hver, til sammen 1400 hk. Fjeld forteller at de har kjørt en del «poker runs» med denne båten før, men de har ikke vært med på noe lignende race som Skagerak Across.

Fjeld og Buraas kjører imidlertid for seier i morgen.

- Vi hadde ikke stilt opp på dette hvis vi ikke hadde sett muligheten for å vinne, sier de begge.

- Hvis vær og føre blir bra, og redskapen holder, så har vi en god sjanse, mener Thomas Fjeld.

Ferierer i Tvedestrand

Hans Petter Buraas er etterhvert blitt godt kjent i Tvedestrand, etter å ha feriert på hytte i Sagesund de siste somrene.

Hans samboer Pia Rivelsrud er datter til Georg W. Christiansen som er oppvokst i Tvedestrand. Han er sønn til Agnes og Anton B. Christiansen.

- Barna mine har tvedestrandsblod, fastslår Buraas som bor i Oslo.

Han forteller at han lenge har vært interessert i båtsport og driver blant annet et båtløftfirma, sammen med sin offshoremakker Thomas Fjeld.

Buraas ble folkehelt i Norge da han vant OL-gull i slalåm i Nagano i 1998, og gjorde seg også bemerket med sin knallrøde hårfrisyre.