Marthe imponerte i Fagerheikongen

Marthe Nilsen på vei opp den siste bakken til Lyngmyr. Hun økte farten på slutten, og løp fra flere mannlige løpere inn mot mål.

Marthe Nilsen på vei opp den siste bakken til Lyngmyr. Hun økte farten på slutten, og løp fra flere mannlige løpere inn mot mål.

Artikkelen er over 5 år gammel

Ingen fikk så mange gratulasjoner og klemmer som Marthe Beate Nilsen på Lyngmyr i ettermiddag. Da hadde hun løpt fra de fleste mannfolka i den 25 km lange Fagerheikongen, og vunnet dameklassen.

DEL

Marthe Beate ble klokket i mål på 2.00,07, og var først en smule irritert over at hun ikke klarte å presse seg under to timer, men hadde all grunn til å være fornøyd.

- Jeg hadde ikke trodd det skulle så bra! sier hun til Tvedestrandsposten.

Hun forteller at hennes personlige rekord i Fagerheikongen fra tidligere var 2.08,44.

Imponerte venninner

Venninner og andre kjente ved innkomsten ble også imponert over at Marthe hadde løpt så fort. De strømmet til med gratulasjoner og klemmer.

Marthe Beate Nilsen var klart best av de få damene som løp den lange løypa. Det var faktisk bare seks herreløpere som løp fortere enn henne.

26-åringen, som er fra Grønland ved Sagesund, forteller at hun har bodd i Bø i Telemark de siste årene. Der driver hun en sportsforretning sammen med sin samboer.

Sterke løpere fra Kristiansand

Finn Kollstad fra Kristiansand var klart raskest av herreløperne i Fagerheikongen med 1.39,20.

Ingen løpere fra vårt distrikt kjempet om seieren i herreklassen i år, men Erik Solfjeld fra TT&IF løp inn til 2. plass i sin klasse med tiden 1,55,03. Det var 4. beste tid av alle deltakerne.

I juniorklassen var det også en kristiansandsløper som var suveren. Kristian Tjørnhom vant på den gode tiden 53,42, og var den eneste som løp under timen i den 15 km lange løypa.

Artikkeltags