(Kragerø Blad Vestmar)

I august/september 2018 vil mange av de beste skiskytterne i juniorklassene og seniorklassen samles for å gjøre opp om NM-gullet på Gautefall Biathlons flotte anlegg. Tidligere har det vært arrangert både norgescuprenn og junior-NM på vinterstid, og Gautefall har også hatt Østlandsmesterskap i rulleskiskyting.

– Dette er det største sommerarrangementet, og også det med høyest status. Gautefall Biathlon er bygget for et slikt arrangement, sier Bård Bråten i Drangedal ILs skiskyttergruppe.

Rundt 300 deltakere

Det er ventet rundt 300 deltakere til mesterskapet om rundt halvannet år, og mange av stjernene fra skiskytterlandslaget vil være på Gautefall under NM. I år i Vik i Sogn deltok blant andre Marte Olsbu, Tiril Eckhoff, Fanny Horn Birkeland, Vetle Sjaastad Christiansen og Lars Helge Birkeland. Så selv om noen store navn spesielt på herresiden manglet, var det likevel høyt nivå på startfeltet.

– Et slikt mesterskap vil bety en god del for Gautefall. Det kommer jo folk fra hele landet, sier Bråten.

Mesterskapet vil også være en utmerket mulighet til å vise seg fram for flere av de lokale talentene som Synne Findal Skar, Kristina Bergmann, Guro Seline Herfoss og Andrine Flom.

Starter planleggingen nå

Det er ikke kommet noen endelig dato for norgesmesterskapet på Gautefall, men tradisjonelt har det vært arrangert i midten eller slutten av september.

– Vi ønsker det en måned tidligere, for å ha større sjanse til å få godt vær. Foreløpig er det ikke noen dato klar for mesterskapet. Det er for øvrig et stort arrangement, hvor planleggingen snart må i gang, sier Bråten.

Det kan forventes at det blir TV-bilder fra Gautefall-NM.

– Det pleier å bli vist på TV. I år gikk det på TV2, sier han.

For å få et slikt arrangement trengs det en stor dugnadsinnsats.

– Vi snakker om tusenvis av timer. Under junior-NM hadde vi 150 funksjonærer i sving til enhver tid. Alle kan ikke jobbe hele tiden, så det må nok være nærmere 200 funksjonærer, sier Bård Bråten i Drangedal ILs skiskyttergruppe.