Vant gull i NM-skyting

Lagseier: Erling Solberg (i midten) sammen med lagkameratene Christian Køhl og Vegard Nordhagen i Elverum rifleklubb. Privat foto

Lagseier: Erling Solberg (i midten) sammen med lagkameratene Christian Køhl og Vegard Nordhagen i Elverum rifleklubb. Privat foto

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

- Endelig kom seieren, sier Erling Solberg, etter at laget hans gikk til topps i lagskyting for juniorer under NM i sportsskyting sist helg.

19-åringen fra Vegårshei avtjener for tiden førstegangstjenesten på Terningmoen i Elverum, og representerte Elverum rifleklubb i helgens norgesmesterskap.

Sammen med to lagkamerater gikk Erling til topps i juniorklassen på 10 meter luftgevær. Vegårsheiingen oppnådde også bra resultater individuelt i juniorklassen.

7. plass i OL-øvelse

I øvelsen 10 meter 60 skudd med luftrifle, klarte han en 7. plass i finalen. Erling forteller at dette er en OL-øvelse med hard konkurranse, og flere av hans konkurrenter i helgens NM har medaljer fra internasjonale stevner.

I en annen NM-øvelse, der det ble skutt med 22 kaliber salonggevær, kom Erling Solberg på 5. plass sist helg.

Har gått på NTG

Erling, som fyller 20 år til sommeren, har gått på skytelinjen ved NTG i Kongsvinger, og har vært med på NM i flere av disse sportsskytterøvelsene til Norges Skytterforbund tidligere år. Også da har han oppnådd bra plasseringer, men han har manglet gullet.

Ellers har unge Solberg i mange år vært en aktiv rekrutt- og juniorskytter i Vegårshei skytterlag.

Vil bli politi

Nå er han altså i militærtjeneste, og utelukker ikke at han fortsetter i Forsvaret.

- Men det er politihøgskolen som står øverst på listen min, sier Erling Solberg til Tvedestrandsposten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken