– Når vi kan invitere til et fantastisk arrangement på vannet med hele fem verdensmesterskap, må vi jo slå til med et supert underholdningsprogram også. Dette blir jo årets store sommerfest, sier festivalsjef Øystein Haugenes.

Han er stolt av det allsidige programmet som han og bookingansvarlig Ørjan Lorentzen tilbyr båt- og festglade sommergjester og sørlendinger i partyområdet i Bakkeskåt i Tvedestrand.

Spiller 8. juli

Madcon entrer scenen på bryggekanten fredag 8. juli, men hele regattauken krydres med topp underholdning.

– Vi vil gi feriefolket en alle tiders opplevelse, ikke bare de fartsglade og båtfrelste, sier Haugenes.

Lokale stjerner

Svenske «After Beach» slår an sommerfesttonen tirsdag 5. juli. Dette er et kjent og kjært band som har rocket land og strand rundt i Skandinavia siden 1986. Etter 30 år beholder de erfarne og proffe musikerne stadig grepet på publikum med sin musikalitet og spilleglede.

Onsdag 6. juli blir det gratiskonsert med Tvedestrands egne sangstjerner Mari Lorentzen og Kristine Paulsen og det lokale bandet Armod, før det blir mer svensk i Bakkeskåt torsdagskvelden.

- Björn Rosenström slo igjenom med et brak og har oppnådd stjernestatus også i Norge med låter som «Pojkorna som busar», «Het» og «Lurad», sier Haugenes.

Sammen med Det Jävla Bandet spiller han for fulle hus i Norge og Sverige. Rosenström har gitt ut syv album. Nå er står sommerfest i Tvedestrand for tur for svensken som omtale som en tidløs festvinner og allsanggarantist.

Madcon på bryggekanten

Sommerens høydepunkt for mange blir utvilsomt fredagskvelden i juli med superduoen Madcon. Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam har hatt enorm suksess siden de slo igjennom for fullt.

De kan skilte med flere nummer 1-singler enn de fleste andre norske artister. Låter som «Beggin», «Glow», «Freaky Like Me» og «One Life» , samt hundrevis av konserter har vært med på å gjøre Madcon til en av Europas mest populære duoer.

I 2010 holdt Madcon en forrykende liveopptreden under Euurovision-finalen med låten «Glow». Låten fikk ti ganger platinum og toppet hitlisene både i Norge i rundt om i hele Europa.

- Madcons konserter skaper en energi blant publikum som bare må oppleves, og med feelgood melodien «Dont’t Worry» har det kokt fullstendig over på europeiske festivaler og scener det siste året. Vi gleder oss til duoen kommer til Tvedestrand, sier festivalsjef haugenes.

Han legger til at billettsalget for Skagerrak Water Festival starter 1. mai.