Gå til sidens hovedinnhold

Siste dag av Tønsberg Båtrace avlyst

Det blir ikke kjørt noe båtrace søndag, på det som skulle være siste dag av Tønsberg Båtrace.

(Tønsbergs Blad)

Det opplyser arrangøren på sin Facebook-side. De varslet så en pressemelding kort tid senere. Tønsbergs Blad har vært i kontakt med Frode Sundsdal, han henviste til pressemeldingen.

I den sto det:

"Tønsberg Båtrace har arrangert det første internasjonale båtsport løpet etter at pandemien brøt ut. Re Motorsport - årets motorsport arrangør i Norges Motorsport Forbund - gjennomført et svært godt arrangement også i år, med topp internasjonale prestasjoner i godt samarbeid med lokale myndigheter og Tønsberg kommune. Smittevernreglene har blitt fulgt til punkt og prikke.

Arrangementet som i seks år har vært en folkefest på brygga i Tønsberg ble i år avviklet som et livestream-arrangement.

Verdens beste båtsportutøver, Marit Strømøy hadde med seg hele teamet sitt til Tønsberg. «Jeg er skikkelig misunnelig på alle deltakerne som fikk anledning til å delta i dette flotte arrangementet, sier Marit Strømøy. Utøverne våre har storkost seg, og arrangøren har virkelig gjort en vanvittig innsats for at sesongen som har drøyd ut endelig skulle komme i gang».

En nytt og spennende konkurranse format førte til spennende konkurranser. Frode Sundsdal var først ut og vant Mobil 1 Speedrun. Tobias Munthe Kaas gikk til topps i fredagens Esso Match Race og i lørdagens Brankos Auto Grand Prix var det unggutten Christian Carlsen som sto på toppen av pallen.

Vi er utrolig takknemlige for å komme tilbake i konkurranse Tønsberg, Jeg har aldri fått full uttelling her, men det er favoritt byen vår sier fjorårets europamester Edgaras Riabko.

I tillegg til topp internasjonal konkurranse i F2 klassen har også bredde idretten vært godt representert. Oliver Horntvedt ifra Jan vant rekruttklassen. Camilla Øksenholt ble nr. 4. Elise Hagane vant GT 30 og i F4 klassen var det finske Alec Weckstrom som gikk av med seieren. Roy Sandvik vant Thundercat klassen.

Tønsberg Båtrace har tatt en beslutning på selvstendig grunnlag og avlyser søndagens konkurranser for å kunne ivareta de frivillige på en best mulig måte.»

Ferdsel som normalt

Tønsberg kommune sendte kort tid etter ut følgende pressemelding, som omhandlet opphold og ferdselsforbudet som be innført på Brygga fredag 12.00.

«Tønsberg kommune tar til etterretning at dagens aktiviteter i båtracet er avlyst. Opphold- og ferdselsforbudet på brygga gjelder derfor ikke lenger, og brygga kan brukes som normalt.»

Kommentarer til denne saken