Tre deilige påskefrokoster

Supersnadder: Siri Fossing med eggehakk à la eks-svigermor. Denne fysesalaten har fulgt henne siden hun lærte den av ungdomskjærestens mor her i Tvedestrand.

Supersnadder: Siri Fossing med eggehakk à la eks-svigermor. Denne fysesalaten har fulgt henne siden hun lærte den av ungdomskjærestens mor her i Tvedestrand. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Skal det være litt eggehakk à la eks-svigermor? Eller tålmodighetseggerøre à la mormor? Omelett à la kusine? Matbloggeren Siri Fossing viser deg tre deilige og lettlagede påskefrokoster.

DEL

Egentlig har Siri Fossing malt seg inn i et hjørne med matbloggen sin.

- Jeg startet bloggen i mai 2013, og la ut mine egne ukemenyer for hverdagene. Men nå som jeg går inn for å gjøre et levebrød ut av bloggen, får jeg aldri fulgt ukemenyene lenger. Jeg må jo hele tiden prøve ut nye retter, konstaterer Siri.

Matbokeldorado

Ikke at hun piper over det. Mat er den store interessen og hobbyen, og nå også jobb for informasjonsrådgiveren.

- Å få jobbe med hobbyen sin må jo være det beste av alt.

Siri gjorde sørlending av seg igjen i fjor etter 20 år i Oslo. Nå bor hun med mann og to små barn på idylliske Østerkleiv.

- Jeg har ikke angret ett sekund. Vi stortrives. At Tvedestrand er blitt bokby er dessuten en bonus. Jeg elsker å rote i gamle kokebøker og finner inspirasjon overalt - det må jeg lage og det må jeg lage. Nå har jeg 500 nye retter som står i kø.

Skikkelig fysemat

- Familien din må bli realt bortskjemte?

- Jo, men det hender de klager litt over at de aldri får favorittene sine. Det er jo noe nytt hele tiden!

Siri setter i gang med eggehakk à la eks-svigermor. Hun knuser noen hardkokte egg med gaffel og blander inn hakket rødløk og maiskorn.

- Bruk så mye du vil ha, og etterpå rører du i så mye majones du vil ha, til konsistensen er passe eggesalataktig. Klipp litt gressløk over. Dette er skikkelig fysemat!

Tvedestrandsposten kan bekrefte det utsagnet 100 prosent. Oppskriften kommer fra moren til en ungdomskjæreste Siri hadde en gang.

Silkemyk eggerøre

Siri fortsetter med sin mormors eggerøre, som lages med smør, fløte og tålmodighet.

Hun pisker egg med salt og én spiseskje fløte per egg. Noen smørklumper går også i røra, som helles i en stekepanne på middels lav varme.

- Når røra begynner å stivne litt bruker du stekespaden og drar røra inn mot midten.

Fortsett slik til det ikke renner mer røre tilbake til kanten.

Drømmebrødskive

Nå står omelett for tur, etter en kusines favorittvariant.

- Omelett er som en drømmebrødskive, hvor du kan legge nær sagt hva du vil oppå.

Siri steker sjampinjongskiver før eggeblandingen går i pannen på middels varme. Når eggene begynner å størkne, drysser hun soppen og halverte cherrytomater på. I tillegg kommer revet parmesan.

- Er det i det hele tatt mulig å ha for mye parmesan i en rett?

- Nei! svarer Siri Fossing.

Mer om rettene

Komplette oppskrifter og detaljerte fremgangsmåter finner du på Siri Fossings matblogg. 1000-8000 brukere er innom matbloggen hver dag.

Du kan også bruke Siris nye mat-app «Appetitt». Siden lanseringen for én måned siden, har 600 lastet ned appen så langt.

Artikkeltags