Dramatisk brann på Søndeled - beboer måtte hoppe fra andre etasje

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Nødetatene fikk melding om brann i et hus i Hasåsveien på Søndeled i Risør like før klokken 07.30 søndag morgen. Huset ble fort overtent da brannvesenet kom til stedet.

– Vi konsentrerte oss om å berge garasjen og begrensene skadene, sier leder og brannmester i Gjerstad, Knut Erik Ulltveit, til Aust-Agder Blad.

Huseieren var det eneste i huset. Han reddet seg ut ved å knuse et vindu og hoppe ut. Mannen er sendt til sykehuset i Arendal for undersøkelser av mulige røykskader, opplyser politiets innsatsleder, Kolbjørn Vollan.

– Det er trolig ikke snakk om brannskader, sier Vollan.

Etterslukning

Ved 11-tiden driver brannvesenet med etterslukningsarbeid. Det er bare deler av pipa og grunnmuren som står igjen av huset.

– Vi kommer til å drive etterslukningsarbeid til det ikke ryker mer. Vi har sendt mannskaper tilbake tilbake til både Risør og Gjerstad for beredskap der, og vi er seks stykker igjen her nå som driver med etterslukningsarbeid, sier Ulltveit like før klokken 11.

Krimteknikere

Leder for brannvesenet på stedet den første tiden, Petter Vinje Svendsen, opplyser til Fædrelandsvennen at brannen har startet i førsteetasje, men den eksakte brannårsaken er for tidlig å si noe om. Ikke før mandag kan de ta seg inn på branntomta.

– Saken kommer til å bli overtatt av det lokale lensmannskontoret. Det vil da være sannsynlig at det blir sendt krimteknikere hit så fort det er kaldt, sier Kolbjørn Vollan.

Artikkeltags