Ingen kom på konserten - Simen Rem måtte spille for tomme stoler.

PUBLIKUMSREKORD: Verken Simen Rem eller bandkollegaene har noen gang opplevd at ingen, absolutt ingen, kommer på konserten. Men det er en første gang for alt, og musikeren vil gjerne takke Tvedestrand for at hans første gang ble akkurat her.

PUBLIKUMSREKORD: Verken Simen Rem eller bandkollegaene har noen gang opplevd at ingen, absolutt ingen, kommer på konserten. Men det er en første gang for alt, og musikeren vil gjerne takke Tvedestrand for at hans første gang ble akkurat her. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Musiker Simen Rem og bandet Fædrelandsvennene satte ny publikumsrekord på Kulturklubben scene lørdag kveld. Antall gjester: Null. 

DEL

«Sove bort aldri en dag» var en av åpningslåtene da musiker Simen Rem og bandet Fædrelandsvennene entret Kulturklubben scene lørdag.

Det kan imidlertid se ut som det var nettopp det som hadde skjedd i Tvedestrand denne kvelden, for ikke en levende sjel dukket opp på Rådhuset for å få med seg den kommende stjerna.

- Det skulle du ikke gjort

Simen Rem, sønn av poet og forfatter Håvard Rem, har turnert hele Norge med Hans Erik Dyvik Husby (Hank von Helvete), musikere fra Sambandet til Åge Aleksandersen og delt scene med artister som Inger Lise Rypdal og Helene Bøksle. I disse dager holder han på å spille inn sitt debutalbum i studioet til Morten Abel – når han ikke er i Tvedestrand og holder konsert for ingen mennesker, da…

- Det var på grunn av Kulturklubben at jeg sparket i gang en sommerturné. Frants ringte meg i februar og lurte på om jeg ville spille, og det sa jeg selvfølgelig ja til, forklarte Rem fra scenekanten til de fem frivillige i Kulturklubben som hadde satt seg ned i salen.

- Det skulle du ikke ha gjort, responderte Frants Ellingsen tørt fra bakerst i lokalet.

Levende lys og tomme stoler

Konserten med Rem var tenkt til å være en heidundranes avslutning for en vellykket første sesong for Kulturklubben scene, men slik ble det ikke. Dørene åpnet klokka 20, men da konserten skulle begynne klokka 21 var alle stolene tomme i den dunkle og stemningsfulle salen.

- Jeg har vært med på at det har vært få tilskuere, men at det ikke er én eneste betalende publikummer det har jeg aldri opplevd. Det er ny rekord. Jeg kommer til å huske Tvedestrand for alltid, ler musikeren.

Skikkelig intimkonsert

Rem har tidligere dratt fulle hus både i Museumshagen og tidligere GoatRock, men alle gode ting er nødvendigvis ikke tre, det ble brutalt bekreftet lørdag.

Men musikeren tok imidlertid det hele med et smil, og forsikret om at selvtilliten fortsatt var intakt og ingen skade var skjedd.

- Det er kjempegøy når det kommer folk på konsertene, og selvfølgelig litt kjedelig når det ikke kommer noen, men vi fikk i hvert fall øvd litt på liveopptredener, sier Simen.

Å avlyse konserten var nemlig ikke aktuelt, Simen og bandet brukte heller anledningen til å gjennomføre en ekstra bandøvelse, og samtidig gi Kulturklubbens frivillige en skikkelig intimkonsert. De klappet og hoiet og sang med.

- Det er hyggelig med engasjerte arrangører, ler Simen, og legger ironisk til:

- Du kan si mye om Tvedestrand, men ikke et vondt ord om publikum.

Godt med galgenhumor

Frants Notevik Ellingsen i Kulturklubben var naturligvis skuffet over det dårlige fremmøtet, men mener ganske hardnakket at det meste kan løses med en god porsjon galgenhumor.

- Det er skuffende, at ingen dukker opp på en så bra konsert. Men sånn er det på småsteder. På den positive siden blir det ikke så mye å rydde opp, ler han.

Med ingen mynt i kassa, og derfor også full loddbunke med inngangsbilletter, ble det vanskelig å gjennomføre Kulturklubbens tradisjon på å lodde ut fruktkurven.

Frants tok derfor en sjefsavgjørelse på å gi den til den som hadde fortjent det mest, nemlig Simen Rem.

I morgen forsetter bandet turneen videre til Lillesand. Forhåpentligvis blir sørlendingene tatt bedre i mot der enn her.  

Artikkeltags