- Mitt mål her i dag er å spre det glade budskap, og tale ordene til Jesus og frelse flest mulig, sier Levi Jensen til Tvedestrandsposten.

- Bibelbeltet er tatt over av satan. Min oppgave er å ta det tilbake til Gud, fortsetter han.

Predikanten uttalte også at han aldri har trodd på koronaviruset, men sa at nå var det endelig over, og han mente det var på tide med en Jesus-fest.

I Tjennaparken flokket folk seg rundt Levi og hans menn i dag. Predikantene hadde med seg godt med utstyr for å spre Guds ord. Flere mikrofoner og høyttalere, samt en barnevogn med flere kameraer plassert oppi.

Hensikten var å sende denne seansen direkte på hans kanaler på sosiale medier. Her hadde predikanten reklamert på forhånd om at han skulle være for å døpe folk.

Lokalt engasjement

Badevert Kristoffer Øvreås var en av dem som stilte opp for å bli frelst, men han understreket overfor Tvedestrandsposten at han var usikker på effekten.

- Tror du på det Levi sier?

-Jeg vet ikke, det er veldig vanskelig å svare på. Heller føre var enn tidlig far, da. Egentlig hadde jeg bare lyst til å vise folk formen min, men skulle det ha en effekt så er det greit å ha gjort, forteller han.

Populær

Levi Jensen er en kjent skikkelse for mange unge i Norge. Han er en stor stjerne på sosiale medier, og har til sammen omtrent 100 000 følgere på sine sosiale medier.

Det var mange unge tilstede da han hadde stilt seg opp i folkemengen i Tjennaparken for å spre Guds budskap. Samtlige som Tvedestandsposten snakket med, kunne fortelle at de kun var der for å ta bilde med Levi, ikke for å bli frelst.

- Vi er her bare fordi vi kjenner han fra Tik Tok. Vi tror ikke på noe av det han sier, men det er litt gøy å ta bilde med han fordi mange i Norge vet hvem han er, forteller Sebastian Tamari (13).

TikTok er et sosialt nettverk der brukerne kan dele korte videoer med sang-miming, humor, dansing, eller de kan vise frem sine talenter. (Wikipedia)

Kraftige reaksjoner

Flere reagerte på arrangementet, deriblandt ordfører Marianne Landaas.

Hun forteller til Tvedestrandsposten at hun ble kontaktet av badevaktene som lurte på hvordan de skulle håndtere situasjonen.

Det var nemlig ikke søkt om tillatelse for arrangementet.

Både ordføreren og rådmannen reiste ut for å bistå strandvertene da predikantene nektet å skru av lyden og avlutte arrangementet.

- Jeg prøvde å trykke på av-knappen på mikrofonen til den ene predikanten. Da beskyldte han meg for å slå! Senere sa han at han skulle politianmelde meg for å ha tatt et bilde av dem, forteller hun opprørt.

Rune Lillefosse, som var med Levi Jensen i Tjenna i dag svarer dette om beskyldningene: - Jeg oppfattet det som at hun prøvde å slå etter Levi. Jeg følte også at hun tok bilde av meg for å henge meg ut, fordi hun spurte ikke om tillatelse. Sånn synes jeg ikke en ordfører skal gjøre.

Han presiserer at han ikke var der som en del av opplegget, men oppholder seg for tiden på samme sted som Levi, og hadde lyst til å få med seg arrangementet som var reklamert for.

Ordføreren legger ikke skjul på at hun reagagerer sterk, og er sjokkert over hvor langt de er villige til å gå for å ytre sin mening.

- Det er ikke lov å misjonere på offentlig sted uten tillatelse, påpeker hun.