Ordfører og varaordfører informerer: Kjære Tvedestrands innbyggere

Ordfører Marianne Landaas (H) og varaordfører Vidar Engh (Ap) informerer innbyggerne i dette innlegget.

Ordfører Marianne Landaas (H) og varaordfører Vidar Engh (Ap) informerer innbyggerne i dette innlegget.

Av

Det er stille i gatene og i butikkene nå. Det er stille på de fleste kontorene, mens det er både skole, barnehage og jobb hjemme i husene våre.

DEL

MeningerSom dere sikkert har lest i avisen er kriseledelsen i kommunen i full gang med sitt arbeid. Vi har en meget dyktig administrativ ledelse og har gode kriseplaner. Men det vi opplever nå har vi naturligvis ikke kunnet forberede oss på eller øve på.

Vi har i skrivende stund ikke noen registrert tilfeller av korona i Tvedestrand. Men det er sannsynlig at vi har smittede som enten er i karantene/hjemme, eller ikke er sikre på om det er koronavirus de har fått.

På legekontorene våre og på kommunens avdelinger innen Omsorg og Rehabilitering samt Oppfølgningsenheten gjøres det en stor innsats. Men de vil mest sannsynlig få betydelig større utfordringer i dagene og ukene fremover. Da er det godt at mange som har helsefaglig bakgrunn har meldt seg til tjeneste.

Kommunalt ansatte som jobber i andre enheter må også regne med å bli omplassert når det er behov for dem til andre oppgaver. Heldigvis har partene i arbeidslivet blitt enig om at det skal være betydelig enklere å endre arbeidstid og overtid, slik at vi kan ha fleksibilitet til å gjøre nødvendige tiltak.

Noen pårørende har valgt å ta sine nærmeste hjem fra kommunal omsorg akkurat nå. Det letter noe på trykket for våre ansatte. Men for mange vil det verken være riktig eller mulig å ta pårørende hjem.

Vi vil også sterkt oppfordre barnefamilier til å følge rådene fra Folkehelseinstituttet om at barna kun leker med et par nære lekevenner. Ikke inviter til større leketreff, det øker bare smittefaren.

Butikker og næringslivet har tøffe tider. Inntektene er borte for svært mange. Vi oppfordrer innbyggerne våre til å handle lokalt når dere nå eller litt senere skal handle klær, sko, bøker, kosmetikk etc, etc.

Vi oppfatter også at næringsdrivende i Tvedestrand strekker seg langt for å hjelpe hverandre. Eksempelvis utsettelse av betaling for leie til situasjonen er mer avklart. Slike tiltak og holdninger viser at vi står sammen, og er svært viktig.

Vi har stor forståelse for at dere som blir permittert har det ekstra tøft nå, med redusert inntekt og usikker fremtid i møte. Ingen vet enda om alle kan komme tilbake til jobben sin. Det er lov å søke om utsettelse av kommunale avgifter. Påse også at skattekortet blir endret umiddelbart og ta kontakt med banken for å sjekke om rentene kan settes ned og avdrag reduseres eller utsettes.

Det er trist at vi må be hytteboere og andre som ikke har hjemmeadresse i kommunen vår om å reise hjem. Vi får bare krysse fingrene for at de aller fleste forstår situasjonen og ønsker å komme tilbake hit så fort situasjonen er mer avklart. Hjertene deres banker jo for Tvedestrand i stor grad.

Nå er det også avgjørende at vi politikere er bevisste på å holde samfunnet i gang. Selv om det er uvisst hvordan koronasituasjonen vil påvirke den økonomiske situasjonen for kommunen, så må vi unngå å stoppe prosjekter som kan gi omsetning og dermed opprettholde arbeidsplasser i regionen vår.

De nasjonale myndighetene gir akkurat nå mest og nødvendig støtte til næringslivet, men vi må ha tillit til at også kommunene blir hjulpet når man får mer oversikt over situasjonen.

La oss nå konsentrere oss om det viktigste, dvs gjøre alt vi kan for å redusere smitten og ta vare på de som blir syke.

Som nasjonale myndigheter uttrykker det; ta vare på hverandre, men ikke ta på hverandre.

På kommunens nettside, www.tvedestrand.kommune.no vil dere til enhver tid finne nyttig og oppdatert informasjon om koronaviruset.

Ordfører Marianne Landaas (H) og varaordfører Vidar Holmsen Engh (Ap)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags