Nytt koronatilfelle i Gjerstad

I helgen ble det kjent at en person i Gjerstad var smittet av koronaviruset, onsdag kveld opplyser ordfører Inger Løite at bygda nå har fått sitt andre tilfelle av Covid-19.

I helgen ble det kjent at en person i Gjerstad var smittet av koronaviruset, onsdag kveld opplyser ordfører Inger Løite at bygda nå har fått sitt andre tilfelle av Covid-19. Foto:

Nok en person i Gjerstad er smittet av Covid-19, det melder ordfører Inger Løite (Ap) i kveld. Her er hennes statusrapport om korona-situasjonen i bygda.

DEL

(Aust-Agder Blad) I en koronaoppdatering onsdag kveld, melder ordfører Inger Løite at bygda nå har fått sitt andre tilfelle av Covid-19.

- Begge tilfellene er i isolasjon hjemme, og alle nærkontakter er informert, skriver Løite.

Hun håper tallet ikke vil stige vesentlig, men sier at kommunen nok kan forvente at det kan komme flere tilfeller av koronasmitte.

- Derfor må vi fortsatt ha sterkt fokus på å hindre smitte og hver enkelt av oss må ta det ansvaret selv, skriver hun.

- Vondt og vanskelig å ikke kunne besøke sine kjære

Hun opplyser om at situasjonen er uendret på Gjerstadheimen, det vil si at ingen der er smittet.

- Det er nok mange som kjenner på at det er vondt og vanskelig å ikke kunne få besøke sine kjære som bor på omsorgssenteret, men det er spesielt viktig å skjerme de som er aller mest utsatt og sårbare, skriver hun, og opplyser samtidig om at helsepersonell blir testet.

Færre pasienter besøker legekontoret

Videre forteller Løite at legekontoret på Brokelandsheia har en stor reduksjon i antall besøkende pasienter, og minner om at man ved sykdom som kanskje trenger behandling alltid bør ta kontakt med fastlegen, slik man ville gjort i en normal situasjon.

- Det er jo ikke slik at vi er mindre syke i disse «koronatider, skriver hun, og legger til:

- Det kan også avtales telefonkonsultasjon dersom man ikke ønsker å komme til kontoret. Det skal være trygt å besøke legekontoret dersom man selv overholder regler for håndhygiene og avstand til andre mennesker.

Seks barn får omsorgstilbud på skolen

Status ved skole og barnehage er at alle lærere har hjemmekontor og elever blir fulgt opp med undervisning hver dag på it`s learning.

- Elever med spesialundervisning og minoritetsspråklige elever blir ekstra tett fulgt opp med telefonkontakt og veiledning fra lærer og fagarbeider, opplyser ordføreren.

I løpet av forrige uke og starten på denne uke har det vært opp til seks barn pr dag som har benyttet omsorgstilbudet som gis ved Abel skole, mens barnehagen har et varierende antall barn som mottar dette tilbudet.

- Barnehagen har satt i gang ulike kommunikasjonstiltak med alle hjem/familier. Dette med tanke på daglig trivsel for familier, men også som et tiltak for å oppdage og ivareta sårbare barn, skriver hun.

Løite forteller at både skole og barnehage har samarbeid med flyktningetjenesten og barnevernet rundt særlig sårbare barn med ukentlige møter.

- Begge enheter jobber nå med plan for hvordan drifte når barnehage, skole og SFO etter hvert skal åpne igjen, i en situasjon med fortsatt behov for smitteverntiltak, skriver hun.

120 personer er arbeidsledige

Antall helt- eller delvis arbeidsledige i Gjerstad er nå ca 120 personer, og Løite forteller at NAV-ansatte har det travelt med å følge opp hver enkelt.

- Men de klarer å holde sine målsettinger om at alle skal bli oppringt i løpet av få dager. Det er god og viktig service i en tid som er ekstra krevende for de som mister jobben, sier Løite.

Hun skriver at næringssjefen jobber intenst med å innhente informasjon og skaffe seg kunnskap for å hjelpe kommunens næringsdrivende, da det stadig kommer nasjonale føringer og det kan være vanskelig å få med seg alle oppdateringer.

- Gjerstad kommune ønsker i størst mulig grad å bistå vårt næringsliv i disse krisetider, skriver hun.

Studenter kan komme hjem

Løite skriver at studenter kan reise hjem dersom hjemreisen gjennomføres på en betryggende måte. (særregel for studenter), men legger til at det fortsatt er et forbud for personer som ikke er folkeregistret i Gjerstad å oppholde seg i hytter eller fritidsboliger i Gjerstad.

- Ellers henstilles det om å ikke dra på reiser som ikke er helt nødvendig, unntak er arbeidsreiser, men at man da ivaretar de strenge smittevernreglene under reisen og der man oppholder seg på arbeid, oppfordrer hun, og minner om at det er særs viktig at man overholder karantenereglene, og ikke oppsøker steder med flere mennesker eller går i butikk ol. dersom det kan være fare for at du smitter andre.

- Overtredelser kan resultere i anmeldelse og høye bøter, opplyser ordføreren, og avslutter med at hun kan nås på telefon dersom innbyggerne har spørsmål eller savner annen informasjon om korona-situasjonen.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken