Nå kommer plussgradene

LANGTIDSVARSEL: Denne uken starter med minusgrader og snø, så kommer lavtrykket og plussgradene flere steder. Foto: Ola Solvang (Avisa Nordland)

LANGTIDSVARSEL: Denne uken starter med minusgrader og snø, så kommer lavtrykket og plussgradene flere steder. Foto: Ola Solvang (Avisa Nordland)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nedbør og plussgrader vil dominere værbildet utover uken.

DEL

(Telemarksavisa) Uken startet med snø, regn og vanskelige kjøreforhold i Sør-Norge. I løpet av mandagen var det glatt mange steder, og det førte til trafikkulykker over hele landet. Prognosene utover uka er imidlertid langt mer positive for trafikantene.

Les også: Har du tatt høyde for at taket og verandaen tåler et par trailere? (+)

- Utover uken roer det seg ned. Det vil bli lettere å ferdes på veiene. Fra og med tirsdag kommer klarværet. Det blir oppholdsvær og mye sol mange steder sørpå. sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl til Nettavisen.

- Et kraftig lavtrykk mot helgen vil gi nedbør, men også flere plussgrader, forteller Escobar Løvdahl.

Yr.no melder om temperaturer oppimot sju grader på Vestlandet, og noen få plussgrader på Østlandet og i Midt-Norge.

Kaldt i indre strøk

I Nord-Norge vil det fortsette å være ganske kaldt i indre strøk.

- Det var 35 til 38 minusgrader i indre strøk av Troms og Finnmark på mandag. Prognosene viser at det blir like kaldt på tirsdag og fortsatt kaldt utover uka , forteller Escobar Løvdahl.

Vindforholdene vil derimot ikke gjøre kulden mer bitende utover uken.

- Det blir stedsvis snø i Troms og Finnmark, men det blir rolige vindforhold. Det kan fortsatt bli lokal ising på fartøy da, sier statsmeteorologen.

Artikkeltags