Læreren er fortsatt savnet - to unge flyktninger mistet livet

Foto: Ørnulf Holen

Foto: Ørnulf Holen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

SELJORD: De to skoleelevene som døde i båtulykken i Seljordsvatnet, var begge flyktninger. En lærer er fortsatt savnet etter ulykken.

DEL

(Telemarksavisa) Fem av dem som var med på båtturen, var skoleelever og gikk på videregående eller voksenopplæring, opplyser rådmann i Bø kommune Åse Egeland til Dagbladet.

– De var alle unge og mindreårige flyktninger, sier hun.

Den ene mannen som er bekreftet død etter ulykka, hadde flyttet til Norge alene, uten familie, ifølge Egeland. Den andre omkomne hadde noe familie i Bø, og Egeland forteller at de pårørende er varslet.

Personen som politiet fortsatt søker etter, var lærer i kommunen, får avisen opplyst.

Etterforsker omstendighetene rundt båtturen

I en pressemelding som ble sendt ut av politiet, fredag formiddag, opplyses det at politiet etterforsker å avdekke bakgrunnen for at personene oppholdt seg på vannet og omstendighetene rundt bruk av båten. Blant annet med tanke på bruk av redningsvester. 

Når det gjelder nærmere identifisering av de involverte ønsker politiet å forsikre seg om at alle pårørte er varslet før de går nærmere inn på dette.

– Tankene går til de pårørende

Alle de involverte er tilknyttet Nome og Bø voksenopplæring, men de hadde høstferie og dro ut på tur i privat regi da ulykken skjedde. Skolen har 180 elever og gir blant annet norskopplæring for nyankomne flyktninger.

Rektor Marianne Dahlseng sier at både elever og ansatte reagerte med sorg på den triste og tragiske hendelsen.

– Våre tanker går nå til de involverte og deres pårørende. Dette vil prege skolen vår framover, sier hun til NRK.

Søker med miniubåt

Fredag pågår det fortsatt omfattende søk i vannet og langs land etter den savnede. 30 personer fra Sivilforsvaret, 15 fra Røde Kors og flere politifolk deltar.

– Vi har søkt med miniubåt fram til klokka 3 i natt. De som styrer den, hviler nå, men vi vil gjenoppta søket igjen rundt klokka 11, sier operasjonsleder Aadne Røilid i Sørøst politidistrikt til NTB.

Ulykken skjedde da en liten fritidsbåt med seks personer om bord kantret på Seljordsvatnet i Telemark i 14-tiden torsdag. To menn på 20 og 19 år døde etter å ha havnet i vannet, mens en tredje fortsatt er savnet. De andre klarte å redde seg i land.

Krisestab

Det er satt krisestab i tre kommuner i Telemark etter ulykken. I Seljord, hvor ulykken skjedde, i Bø, hvor de seks involverte var bosatt, og i Nome, kommunen hvor de jobbet og gikk på skole.

– Vi planlegger et eget opplegg for å ivareta elever og ansatte i dag og på mandag, sier rektoren.

Kriseteamene i de tre kommunene samarbeider på tvers.

– Hele kommunens apparat er mobilisert. Vi håndterer dette slik det skal håndteres, sier ordfører Olav Kasland i Bø til NTB.

Ifølge redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen Sør-Norge hadde ingen av de seks i båten redningsvest på seg da ulykken skjedde.

Politiet vet fortsatt ikke hvorfor båten kantret, men opplyser at de skal gjøre avhør utover dagen.

Artikkeltags