Kjøpesentereventyr kan ende i retten

KJØPESENTRE: Magne Modalsli er involvert i kjøpesenterkrangel.

KJØPESENTRE: Magne Modalsli er involvert i kjøpesenterkrangel. Foto:

Sandefjordingen Magne Modalsli er involvert i en heftig krangel med tidligere samarbeidspartnere, etter at selskapet Bysenter ble slått konkurs.

DEL

(Sandefjords Blad) Modalsli, Ivar Davidsen og Terje Midtskogen gikk sammen for å kjøpe, utvikle og revitalisere kjøpesentre. Ifølge Finansavisen var formålet å øke attraktiviteten for leietakere gjennom selskapene Bysenter Holding, Bysenter og Bysenter Drift.

Selskapene har kjøpt kjøpesentre, tomter og handelseiendommer i årene 2014 til 2016.

Midtskogen skal ha stått for finansieringen, og blant annet fått vennen sin, Thore Hyggen i Hyggen Eiendom til å stille opp med 45 millioner kroner med løfte om kjapp tilbakebetaling.

Stor uenighet

Nå er Bysenter slått konkurs, og det er stor uenighet mellom gründerne.

Ifølge avisa etablerte Modalsli ett nytt selskap før konkursen, hvor han kjøpte ut tre av kjøpesentrene for 1 krone. Modalsli hevder imidlertid at selskapene som er kjøpt, har en verdi på 137 millioner kroner og en gjeld på 177 millioner kroner.

Modalsli forteller at heller ikke selskapenes nye regnskapsfører og revisor kjenner seg igjen i påstandene.

– Det er forlangt utarbeidet takster på eiendommene og de viser de eksakte tallene og vi forventer at retten vil gi oss medhold at intet ulovlig her har foregått, skriver Modalsli i en e-post til Sandefjords Blad.

Sandefjordingen mener at firmaet som har taksert sentrene, har gjort det på vegne av bostyrer, og at han nektes tilgang til vurderingen.

Nå har bostyrer tatt arrest i Modalslis tre sentre, i tillegg til to andre som var igjen i den gamle strukturen.

Modalsli forteller til Finansavisen at han begjærte oppbud i Bysenter Holdning etter to dager som styreleder.

Tidligere denne uken hadde Bysenter Holding en generalforsamling med alle parter til stede. I styrererapporten fra juni kommer det fram at de vurderer rettssak og politianmelde mot Midtskogen som følge av det styret kaller underslåtte midler.

Dette sier Midtskogens advokat

Ræder-advokaten Joar Heide representerer Midtskogen og hans Bera Invest. Han forteller at det er riktig at hans klient har underskrevet noen av låneavtalene med Hyggen alene.

– Det er sikkert noe man kan kritisere ham for, men alle lånene er deretter sendt til og signert av et samlet styre, sier advokaten til Finansavisen.

Han mener videre at det er store utestående beløp mot Modalsli, og at de derfor har fremmet konkursbejæring mot ham personlig med krav på sju millioner kroner. Dette rettsmøtet starter 7. januar.

Artikkeltags