(Nettavisen)

Det har snødd flere steder i helgen, og det meldes om flere steder med glatte veier. Det har også kommet en oppfordring om å skifte til vinterdekk. Nå kan det være lurt å skifte til vinterdekk så fort som mulig, hvis du bor i Oslo, Lillehammer eller Skien.

Sjekk værvarselet fra yr.no her.

- Mandag og tirsdag kommer sesongens første snøfall flere steder i Sør-Norge, men i lavlandet går det etter hvert over til regn. Det er sendt ut farevarsel for snø flere steder. Hold deg oppdatert på Yr, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

- Kan bli kaos

Snøen vil først og fremst komme i fjellet i Sør-Norge, men også i sørlige deler av Agder og Rogaland. Ifølge meteorologen skal det ikke mye snø til for at mange får en dårlig start på uka.

- Det kan bli kaos med mindre enn 20 cm snø. Det kan komme 10 cm, og det er nok til å skape problemer hvis man ikke har byttet til vinterdekk. Vær oppmerksom og hold deg oppdatert på vei- og værforhold. Bli hjemme, hvis du ikke har fått byttet til vinterdekk, sier vakthavende statsmeteorolog Hanne Beate Skattør til Nettavisen.

Les også: Sender farevarsel for snø og glatte veier: - Vurder å bytte til vinterdekk

Hun forteller at Telemark, Buskerud og hovedstaden vil først og fremst få snø i høyden. Det lille som eventuelt kommer på bakken vil bli borte noen steder.

- I områdene rundt Oslofjorden vil det starte som snø mandag kveld, men gå over til regn tirsdag morgen, forteller Skattør.

Ulykker

Det har vært flere ulykker på søndag. Blant annet endte en bil på taket i Møre og Romsdal på grunn av glatt veibane. I Sande kjørte en bil av veien med tre personer i bilen. og i Berkåk var det en front-mot-front-ulykke mellom en trailer og en personbil.

Les også: Meteorologene har gått tom for navn på tropiske stormer i Atlanterhavet

I Oppdal var det to utforkjørsler ved Oppdal flyplass og Bjørklia like før klokken 16.00, og politiet skriver på Twitter at «det meldes om vinterdekk-føre».

- Det er lav snøgrense i Møre og Romsdal og Trøndelag nå, så følg med og vær oppmerksom. Det er vanskelige kjøreforhold flere steder, sier statsmeteorologen avslutningsvis.