E18 åpnet igjen etter lørdagens steinras

RAS: De største steinene har havnet på veiskulderen og i grøfta på E18.

RAS: De største steinene har havnet på veiskulderen og i grøfta på E18. Foto:

Lørdag kveld gikk det et steinras i nordgående kjøreretning på E18 ved Undrumsdal. Det førte til at veien ble steng fram til søndag formiddag.

DEL

(Sandefjords Blad) (Tønsbergs Blad) For andre gang på kort tid gikk det et steinras på E18 i Vestfold. Lørdagens var riktignok ikke i nærheten av det som gikk sør for Bommestad i desember. Men det var nok til at veien ble steng i nordgående kjøreretning.

Like før klokken 11.00 søndag formiddag, ble veien åpnet for normal trafikk igjen, melder Politiet i Sør-Øst på Twitter.

Dette skrev vi lørdag kveld:

– Det ligger flere steiner i veibanen, forteller Tønsbergs Blads sportsjournalist klokken 20.46. Han passerte området kort tid etter at raset var gått.

Ifølge meldinger politiet har fått er det noe størrelse på steinene som ligger på veiskulderen.

– Én av steinene skal være ca. 1 kubikkmeter stor. Det ligger også noe småstein utover veibanen i nordgående løp, sier operasjonsleder Arild Alfheim. Han legger til at fagfolk må vurdere når det er forsvarlig å åpne veien for trafikk igjen.

Sperret til søndag formiddag

Motorveien har blitt stengt i nordgående retning som følge av raset. Siste melding fra politiet klokken 22.11 er at veivesenet holder veien stengt i nordgående løp fram til søndag formiddag. Da vil det bli gjort en ny vurdering av området.

– Sørgående løp er åpen for trafikk, men nordgående løp er stengt mellom Gullikrysset og Undrumsdalskrysset. Veitrafikksentralen har skiltet omkjøring fra kryss 36, Åskrysset, via Bispeveien, melder politiet på Twitter.

Andre raset på kort tid

Det er bare noen uker siden det sist var steinras på E18. Et stort ras gikk over nordgående kjøreretning sør for Bommestad i Larvik på kvelden den 13. desember. Veien ble stengt i flere dager som følge av hendelsen. Ingen personer ble skadet i raset.

Saken oppdateres.

Artikkeltags