(Kragerø Blad Vestmar)

Rytterspranget terrasse heter feltet som nå skal ut for slag. Målet er å starte salget om rundt tre uker. Gautefalltomter har tidligere lansert Rytterspranget vest og Gautefalltunet, og har på de to feltene solgt cirka 35 tomter til nå.

20 tomter

På Rytterspranget terrasse legges det i første omgang ut 20 tomter for salg. Alle skal ha en størrelse på rundt 1 mål.

Tomtene ligger med utsikt mot Bjorvann og vestvendt mot Himmelriket.

– Vi holder på med detaljreguleringen nå. Plassering av veier og tomter. Det er siste finpuss før vi kan starte markedsføringen, forteller John Olav Gjelstad i Gautefalltomter.

– I første omgang legger vi ut 20 tomter for salg, og interessen er stor. 11 av disse tomtene ligger i såkalt «first line» og får ingen hytter foran seg. Tre av tomtene er allerede tinget, og mange ønsker prospekt når det er klart. Det gjelder flere av tomtene i enden av feltet med uforstyrret utsikt og flotte solforhold,

Totalt har området et potensial for utbygging av rundt 80 til 120 hytter. Hvor mange det til slutt blir avhenger av tomtestørrelsen man lander på. Men målet er å bygge «luftig» med god avstand mellom hyttene på feltet, understreker Gjelstad.

– Vi vil også være påpasselig med veier og anleggstrafikk. Filosofien vår er å bygge ut ett og ett felt, og legge opp veiene underveis slik at de som har ferdig bygde hytter slipper å sitte med anleggstrafikken i byggperioden på de andre feltene, forklarer han.

Nærhet til fasiliteter

John Olav Gjelstad som eier Gautefalltomter AS har investert rundt 30 millioner kroner på kjøp av hyttefelter og infrastruktur på Gautefall de senere årene, og tror området kommer til å vokse videre i årene framover. Etter ervervelsen av ca 100 mål hvor Rytterspranget Terrasse blir etablert så besitter Gautefalltomter AS ca 150 tomter fordelt på tre felter på Gautefall.

– Gautefalltomter spesialiserer seg på tomter som har gangavstand til alle fasiliteter her oppe, og hvor alle hytten ar ski-in ski-out til både alpinbakker og vanlige skiløyper. Vi tror det er det folk vil ha, og vi tror det er slike prosjekter som vil holde seg best i pris i årene framover. Folk vil til Gautefall. Vi har snart solgt 40 tomter her oppe de årene vi har vært her, og ser lyst på framtiden.

Gautefalltomter er ikke alene om å satse på hytter i området. Gautefall utvikling er i gang med utvidelse av Felehovet nord.

Her detaljreguleres det for 18 nye tomter.