Ber Nav granske snylter

Senterpartiets Geir Pollestad ber Nav granske trygdesnylter.

Senterpartiets Geir Pollestad ber Nav granske trygdesnylter. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Senterpartiets Geir Pollestad mener Nav må granske den selverklærte trygdesnylteren Vegard Skjervheim.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Dersom denne saken er sann, så gjør den meg alvorlig provosert. Det skal være lov å være lat i Norge, men det er ikke statens oppgave å finansiere latskapen, skriver stortingsrepresentanten i bloggen sin mandag.

Diskusjonen gikk høyt på sosiale medier i helgen etter at Dagbladet la ut Skjervheims kronikk på nett. I innlegget erkjenner han å ha hevet arbeidsavklaringspenger i tre år, til tross for å være en «vital ung mann».

Hvis jeg skal bli tilfreds med tilværelsen, kan jeg ikke gjøre hva som helst, anfører Skjervheim, som skriver at han ikke er motivert for å jobbe i et serviceyrke eller med mekanisk/fysisk arbeid.

– Trygdesvindel

I et brev til Nav kontroll øst omtaler Pollestad saken som en sannsynlig trygdesvindel og viser blant annet til at Skjervheim har skrevet artikler for Natt& Dag i perioden han skal ha mottatt arbeidsavklaringspenger.

– Dersom saken er reell, mener jeg det er av stor betydning at den blir etterforsket og påtalt, sier Pollestad.

– Jeg kjenner ikke saken hans annet enn fra kronikken i Dagbladet, men det er naturlig at det lokale Nav-kontoret tar en samtale med ham, sier direktør for fylkeslinjen i Nav Bjørn Gudbjørgsrud til NTB.

– Straffbart

Gudbjørgsrud understreker at det er strenge regler forbundet med å heve støtte fra Nav.

– For å få støtte fra Nav må man ha en sykdom eller en skade som gjør at arbeidsevnen er redusert med minst 50 prosent. Dersom det viser seg at noen har hevet urettmessig støtte fra Nav, kan pengene bli krevd tilbakebetalt. Trygdemisbruk er straffbart, og vi har eksempler på personer som er blitt dømt til ubetinget fengsel, sier han.

Nav-direktøren lar seg opprøre av Skjervheims innlegg.

– På vegne av Navs brukere, som i de aller fleste tilfeller ønsker seg arbeid mer enn noe annet, er denne kronikken provoserende, sier han. (ANB-NTB)

Artikkeltags