Rådyrt hjulbytte

- Jeg synes likevel det er rart at de brukte 2,2 timer på å bore ut fire skruer, mener Tove Pedersen, som betaler datterens regning på 2.961 kroner for bytte av to hjul.

- Jeg synes likevel det er rart at de brukte 2,2 timer på å bore ut fire skruer, mener Tove Pedersen, som betaler datterens regning på 2.961 kroner for bytte av to hjul. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Regningen for to dekk kom på 3.000 kroner.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

[FD] Har du låsbare hjulbolter, bør du ta godt vare på spesialnøkkelen. Hvis ikke kan neste hjulskift bli en dyr fornøyelse.

Vårens dekkbytte ble en dyr affære for hammerfestkvinnen Tove Pedersen, som først trodde 2.961 kroner for bytte av to dekk på datterens bil bare var en spøk.

– Dette ble ikke et vanlig dekkskifte, men en reparasjon. Vi tar selvsagt ikke 3.000 kroner for å skifte to dekk, påpeker daglig leder Tor Inge Karlstad hos Bil & Bo i Rypefjord utenfor Hammerfest.

Bilens fire hjul var alle tyverisikret med en låsbar hjulbolt. For å få de løs behøver man en spesialnøkkel, men denne har bileieren rotet bort.

Først gikk et bilpleiefirma i Hammerfest igang med sesongens bytte av vinter- til sommerdekk på bilen, men måtte gi opp etter to hjul, og datteren ringte Bil & Bo for å få hjelp til de to siste hjulene på bilen.

– Hun ringte Bil & Bo, som sa de har knep for slikt, og at dette ikke var noe problem, hevder Tove Pedersen, som har lovet datteren å ta regningen.

Ifølge bilverkstedet var imidlertid to av boltene på hjulene, som bilpleiefirmaet hadde skiftet, brukket tvers av, og måtte bores ut. Bore måtte verkstedet også gjøre på de to neste hjulene, som de skiftet, forklares det.

Artikkeltags