Første gangen vi var på Strannasenteret, ble vi møtt av Laila Anita som er sjefen for avdelingene.

Hun gav oss informasjon om hva vi kunne gjøre, og vi måtte skrive under taushetserklæring. Når man skriver under en taushetserklæring, har man lovet å ikke dele informasjon om personer og ting de gjorde til andre. Hun fortalte oss også litt om hvordan rutinene på Strannasenteret er og hvordan vi måtte oppføre oss.

Te avdelinger

På Strannasenteret er det tre avdelinger og vi fikk velge avdelingen vi ønsket å være på.

Det var forskjellige oppgaver på de ulike avdelingene, det vil si at på en avdeling var oppgaven å hjelpe beboerne med maten og samtale med dem, mens på andre avdelinger var oppgaven å gi de eldre ekstra hjelp, spille spill og lakke negler. Noen av oss fikk også danset litt med beboerne.

Vi synes det har vært veldig hyggelig å være på Strannasenteret. Vi har fått høre historier fra andre verdenskrig, datidens konfirmasjoner, aktiviteter som var populære for flere tiår siden og hva de har jobbet som.

Det som kan være utfordrende ved å jobbe på Strannasenteret er at det kan være vanskelig å forstå hva de eldre sier, samt at noen har nedsatt hørsel.

Vi gleder oss til å komme tilbake dit igjen og bidra til en hyggelig stund fredag ettermiddag.

 

SFO

Flere av oss har hatt fredags ettermiddag på SFO. Her har vi vært sammen med barna hele tiden. Vi har planlagt aktiviteter med ulike grupper barn, alt fra 1. klassegrupper til 2.-4. klassegrupper.

Aktivitetene vi har gjennomført er Katt og mus, Rødt lys, Fotball, Stikkball, Boksen går, Stiv heks, Fisken i det røde hav, Brettspill, tegning og perling.

Også på SFO må man skrive under taushetserklæring. Alle som jobber med mennesker må skrive under og holde seg til denne avtalen.

Etter at vi hadde hatt aktiviteter fikk vi være med inn og spise sammen med barna. En av gangene fikk vi is og eplekake og den nydeligste saften.

Det som kan være utfordrende med en slik jobb, er at det er mye lyd blant barna, og vi har måttet løse mange konflikter når blir uvenner. Vi har lært oss noen triks til hvordan barna kan bli venner igjen.

Etter høstferien skal noen av oss fortsett jobben på SFO og det gleder vi oss til.

 

Frivillighetssentralen

Vi har ikke utført så mange jobber for Frivillighetssentralen enda, men har hatt møte med Lars Molleklev der han informerte om hva de driver med.

Vi fikk se lageret med alle alternativene til utlån som folk kan benytte seg av. Her var alt fra sportsutstyr til gevir og høyhælte sko.

Malin og Ida har i dag vært hos en dame og hjulpet til med rydding i hagen. De ble belønnet med hver sin brusJ

Vi satser på mange flere oppdrag fra Lars etter hvert – og vi skal stille opp.

 

Innsamling til Jarls ungdomsfond

I løpet av perioden har vi hatt en bakeøkt på kjøkkenet. Vi bakte boller og solgte til lærerne. Vi tjente over 600 kroner som vi skal overlevere Jarls ungdomsfond.

Tanken er at vi gjennom året skal tjene mer penger til dette gode formålet.

Kjenner du noen som trenger hjelp?

Fra uke 41 er vi ledige for oppdrag. Kjenner du noen som trenger hjelp til lett hage- eller husarbeid, handling av mat eller gå tur med hunden, ta kontakt med vår lærer Inger Britt Ustad på tlf 91302883.