Vil rive gammelt hus på Lyngmyr

Det forfalne huset ligger ganske gjemt i skogen, like vest for skolebygningene på Lyngmyr, på tomta til Tvedestrand og Åmli videregående skole.

Det forfalne huset ligger ganske gjemt i skogen, like vest for skolebygningene på Lyngmyr, på tomta til Tvedestrand og Åmli videregående skole.

Artikkelen er over 5 år gammel

Et tidligere bolighus nær den videregående skolen på Lyngmyr er blitt så forfallent at det skal jevnes med jorden, hvis Tvedestrand kommune sier ja til rivingssøknaden.

DEL

Det er Sam Eyde videregående skole som har søkt Tvedestrand kommune om rivingstillatelse for huset. Skolen har fått rivingsoppdraget, og ønsker å ha dette huset som et øvingsobjekt for sine maskinfagelever.

Fraflyttet rundt 1990

Huset er sterkt preget av forfall, og har tydeligvis ikke vært bebodd på en del år.

Willy Nylén som er lokalkjent i området, tror huset ble bygd like etter 2. verdenskrig, og at det var bebodd fram til ca. 1990. Siden har det ikke bodd folk der, etter det Nylén vet.

Tilhører skolen

Det viser seg at huset ligger på tomta til Tvedestrand og Åmli videregående skole.

- Det har vært disponert av Tvedestrand kommune i flere år, og det var kun for få år siden at det ble klart for oss at vi eide huset, sier rektor Line Marie Poppe.

- Huset er vurdert til å være av en slik forfatning at riving er mest fornuftig. Det er fylkets byggavdeling som har gitt Sam Eyde videregående skole rivingsoppdraget, opplyser hun.

Ikke behandlet

Byggesaksbehandler i Tvedestrand kommune, Ellen Langfeldt Sines, forteller at hun nettopp har fått rivingssøknaden i hende, og har derfor ikke behandlet søknaden ennå.

Artikkeltags