Vegårsheiing mistenkt for drap i Kongo

Vegårsheiingen sitter nå fengslet i Kinshasa i Kongo.

Vegårsheiingen sitter nå fengslet i Kinshasa i Kongo.

Artikkelen er over 10 år gammel

En 28-åring fra Vegårshei er mistenkt for drap på en sjåfør i Kongo.

DEL

28-åringen fra Vegårshei var tidligere i dag på flukt fra politiet. Nå skal han imidlertid være fengslet sammen med en 27-åring fra østlandet.

- Vi kan bekrefte at det er to nordmenn som er tatt hånd om av kongolesiske myndigheter. Ambassaden har ordnet med advokatbistand for de to, sier ambassaderåd Lars Ekman ved Norges ambassade i Angola til Nettavisen.

De to nordmennene sier de ble utsatt for et ran da de var på utflukt i en nasjonalpark i Kongo i forrige uke. Sjåføren ble drept, mens de måtte flykte, sier de.

Ifølge familie og venner av de to nordmennene, ble de angrepet av ranere eller opprørere.

Men kongolesiske myndigheter mistenker altså de to nordmennene for å ha gjennomført drapet.

Aftenposten.no skriver at den drapsmintenkte vegårsheiingen i dag tidlig ringte sin far på Vegårshei og fortalte at han hadde vært på flukt i bushen i en uke.

Moren til 28-åringen forteller til Aftenposten.no at hun ble orientert av lensmannskontoret i Vegårshei om at noe hadde skjedd fredag i forrige uke. Lensmannskontoret kontaktet moren etter å ha fått en bekymringsmelding fra Utenriksdepartementet.

Moren forteller videre til Aftenposten at sønnen hennes tidligere har vært ansatt i Forsvaret, men at han den siste tiden har jobbet for et privat sikkerhetsfirma.

Han skal blant annet ha jobbet med å sikre skip i Aden-bukten utenfor Somalia, der de er utsatt for piratangrep. Sønnen hadde base i Uganda, forteller moren på Vegårshei.

Artikkeltags