- Regner med å selge mye røde roser

Glad i blomster: Inga Paulsen liker å bruke kreativiteten på å lage blomsterbuketer og hage hjemme på Nedenes. Foto: A.D.

Glad i blomster: Inga Paulsen liker å bruke kreativiteten på å lage blomsterbuketer og hage hjemme på Nedenes. Foto: A.D.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

14. februar er Valentinsdagen, også kalt alle hjerters dag og kjærlighetsdagen. På Floriss i Tvedestrand har Inga Paulsen (42) klart et lite hav av rosa og røde roser.

DEL

Det ble feiret morsdag på søndag, og ikke mer enn fire dager etter er det påan igjen med en ny feiring, denne gangen med fokus på kjærlighet. Inga Paulsen fra Tromøy har jobbet halvannet år på Floriss på Grisen, og hun sier de forbereder seg i butikken på å selge mye røde roser.

Ingen blomster-hint

- Hva synes du selv om denne tradisjonen?

- Det er en anledning til å vise at man sette pris på en annen. Kanskje man ikke er så flinke til å gjøre det til vanlig, og så får man en anledning, eller et lite ekstra puff til å få gjort det, sier Inga.

Hjemme har Inga mann og tre sønner, og selv er hun forsiktig med å gi noen et hint om at det er hyggelig med blomster til valentinsdagen.

- Mannen min synes det er så greit at jeg jobber i blomsterbutikk, for da tar jeg med hjem de blomstene jeg har lyst på selv, sier hun og ler.

- Men det hadde ikke gjort noe om han hadde kjøpt blomster, sier hun. Inga er imidlertid ikke av den masete typen:

- Det er ikke noe lurt å mase om blomster, jeg vil jo heller at det skal være noe han finner på fordi han har lyst til det, sier hun og smiler.

Blomsterglede

- Vet du hvorfor man blir så glad for å gi eller få blomster, egentlig?

- For det første er det hyggelig å oppleve at noen tenker på deg og at de vil vise det. I tillegg er jo blomster fine å se på, og man blir på godt humør av å se vakre blomster. Det blir jo brukt i alle anledninger, både som oppmuntring og gratulasjoner. Alle blir glad for å få blomster.

Inga kommer opprinnelig fra Kjenna på Tromøy, men nå bor hun og familien på Nedenes. Det var sykepleier hun utdannet seg til å bli, men etter 13 år i helsevesenet ved Sørlandet Sykehus i Arendal fikk hun lyst til å gjøre noe annet.

- Jeg begynte først på Floriss på Maxis, og senere fikk jeg 50 prosent fast jobb her i Tvedestrand, forteller hun. Når hun skal på jobb i Tvedestrand bruker hun 35 minutter i bil. Da pleier hun å høre på musikk.

Kreativitet

- Hva var det som gjorde at du ville begynne å jobbe med blomster?

- Jeg oppdaget at jeg kanskje var litt mer kreativ enn det jeg trodde. I starten var jeg redd at det ville være veldig utfordrende å lage buketter, men så har jeg lært det og etter hvert har det blitt veldig gøy. Spesielt når kunden blir godt fornøyd føles det veldig bra, sier hun. Hjemme har Inga også litt å holde på med når det gjelder planter og blomster.

- Jeg lengter litt etter våren. Det skal bli koselig å jobbe i hagen igjen. Jeg bruker en del tid der, og luker og planter. Jeg liker sånn fransk landlig stil, og har mye roser, rhododendron og lavendel.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken