Tvedestrands kloakk gikk rett i Tjenna

Tjenna i formiddag: Skjemmes verken av lukt eller synlige tegn på forurensing. Det lille tjernet kan imidlertid ha vært stoppested for kloakken fra 2-3.000 innbyggere i flere uker.

Tjenna i formiddag: Skjemmes verken av lukt eller synlige tegn på forurensing. Det lille tjernet kan imidlertid ha vært stoppested for kloakken fra 2-3.000 innbyggere i flere uker. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Et brudd i et rør, har medført at kloakken fra halve Tvedestrand har rent rett ut i byens badevann. Ingen vet hvor lenge det har pågått. Lekkasjen ble oppdaget fredag,og ble da umiddelbart ordnet.

DEL

Det var en tilfeldighet som gjorde at kommunens folk fredag ble oppmerksom på et brudd i et kloakkrør oppe i Fjærkleivene. Bruddet gjorde at all kloakken fra Songe, Holt og Bergsmyr rant rett ut i Tjenna. Kommunen tok umiddelbart affære, og i løpet av få timer var feilen reparert.

Vet ikke når bruddet oppsto

Enhetsleder Anton Thomassen i Tvedestrand kommune, sier han ikke tør ha noen formening om hvor lenge det er siden bruddet i kloakkledningen oppsto, og dermed hvor lenge kloakken har rent rett ut i Tjenna.

Tvedestransdposten fikk imidlertid en henvendelse fra en leser for rundt tre uker siden, som reagerte på at vannet i bekken som renner ned i Tjenna var gult og misfarget og bar tydelig preg av at det måtte være et utslipp lenger oppe. Thomassen sier han ikke kan se bort i fra at lekkasjen kan ha vart så lenge.

- Vi har foreløpig ingen idé om når dette oppsto, sier han.

Mange badegjester ventes i dag

Badeparken i Tjenna markerer avslutningen på badesongen i dag, med et danseshow av elever ved DDD. Det er foreløpig uvisst om kloakklekkasjen får noen konsekvenser for denne markeringen.

- Det er ikke tatt målinger ennå, som sier noe om forurensingsnivået i Tjenna. Uansett vil det ta tid å få resultatet av slike målinger, sier Thomassen.

Han påpeker videre at strømmen i det lille vannet ikke går i retning av badeparken og stranda.

- Utslippet har skjedd i motsatt ende av Tjenna. Det er derfor stor sannsynlighet for at kloakken har forsvunnet videre ned Møllebekken. Men jeg kan ikke si noe sikkert. Alt jeg kan si er at en bør være ekstra aktsom dersom en bader i Tjenna i dag, sier Thomassen.

Ingen lukt

- Hvorfor har man ikke kjent noe lukt, når kloakken fra så mange mennesker har rent rett ut i Tjenna?

- Mesteparten er vann, så det trenger ikke å avgi noen sterk lukt.

Tvedestrandsposten har ikke lykkes å få tak i arrangørene av dagens markering i Tjenna.

Artikkeltags