Gå til sidens hovedinnhold

Trollbandt barna med dukketeater

Artikkelen er over 7 år gammel

Dukketeaterforestillingen Kirsten Hirke-Milkereit presenterte for de minste på Tvedestrand bibliotek lørdag, var både vakker, magisk, morsom og spennende.

Multikunstneren Kirsten Hirke-Milkereit har ikke bare skrevet stykket og laget dukkene. Hun står også for scenografien, dramaturgien og utførelsen.

Trenger barnas hjelp

Stykket, som har tittelen «Nøkkelen til julenatten», handler om Blånissen, hvis oppdrag er å få overrakt den magiske julenøkkelen til dronningen i Blåfjell på julaften. Det viser seg å ikke være helt problemfritt, for en røver dukker opp, og stjeler nøkkelen med seg hjem til bestemoren sin. Vi skal ikke røpe hvordan det går, men det som er klart er at Blånissen er helt avhengig av barnas hjelp for å løse oppdraget.

Holt barn og voksne i ånde

Forestillingen slo uten tvil an, ikke bare blant de yngste, men også hos deres foresatte. Rundt 60 publikummerne hadde tatt seg turen til Tvedestrand bibliotek lørdag, og Hirte-Milkereit og dukkene hennes hadde ingen problemer med holde barna på nåler gjennom hele forestillingen.

Ekstra liv ga det at Hirte-Milkereit hele tiden supplerer med lydeffekter og musikk. For eksempel ble røverens entré varslet med toner fra Griegs «I Dovregubbens hall».

Les mer i vår papirutgave på julaften, som er fylt med masse spennede julestoff.