Trives som tvillingmamma

Tvillinglykke:  Cecilie Møllergaard koser seg hjemme med døtrene Alva (til venstre) og Hillevi.

Tvillinglykke: Cecilie Møllergaard koser seg hjemme med døtrene Alva (til venstre) og Hillevi. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Ballettpedagog, gründer og tidligere offshorekjører Cecilie Møllegraard (36) er lykkelig mamma til Hillevi og Alva.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Cecilie Møllergård og mannen ble foreldre til tvillingene Alva og Hillevi 14. oktober i fjor.

For Cecilie, som er kunstnerisk leder på Aktivitetshuset DDD og TTT, eier og daglig leder av firmaet, ansatt på Bårdar-akademiet og på Tvedestrand og Åmli videregående skole, så har overgangen fra å være en «210 prosent» utearbeidende kvinne til å bli fersk mamma i barselpermisjon, betydd mye forandring.

- For min del var det en stor overgang. Jeg ser jo på jobben min også som en «baby» som jeg er ekstremnt engasjert i, og plutselig så skal jeg gå hjemme, forteller Cecilie. Hun holder en av de sparkebuksekledde prinsessene sine tett inntil seg og smiler mot det blide ansiktet. Så legger hun henne ned på babyteppet, og tar den andre opp.

- Noen ganger har jeg ønsket å kunne dele meg i to, for jeg har både lyst til å være sammen med jentene mine samtidig som jeg har lyst til å være på jobben. Jeg kan savne arbeidsplassen min, kollegene og kundene. Jeg er så glad i både jobben og alle menneskene der. Men når det er sagt, er jeg veldig glad for å ha så flotte ansatte som avløser meg nå når jeg er borte.

- Har du alltid vært et stort arbeidjern?

- Det er veldig motiverende å ha en jobb man trives så godt i som jeg har. Jeg blir fort engasjert og revet med. Jeg regner med å måtte øve meg på å klare å si «nei» i fremtiden, med tanke på at jeg ønsker å være mye sammen med barna også. Men heldigvis har jo barna en far også, så vi er to om oppgaven! sier hun og smiler.

Men Cecilie kommer ikke til å jobbe like mye som før hun ble mor. Derfor kommer hun straks til å bli pedagogjeger etter en som kan fylle noen av arbeidsoppgavene på Aktivitetshuet. Cecilie skal være hjemme i ett år.

- Dette valgte jeg både for å gi barna en trygg og rolig start på livet, og fordi det tar litt tid å kjøre inn rutiner på to stykker. Nå er det sånn at de spiser og sover på likt. Hvis ikke jeg hadde samkjørt dem, ville jeg endt opp med å mate dem hele tiden og å ikke få noe søvn! sier tobarnsmammaen og ler.

Cecilie er glad hun har organisatoriske evner. Hun har systematisk laget gode rutiner, selv om det var noe kaotisk med to babyprinsesser helt i starten. Men hun har hele tiden vært innstilt på at det skal gå fint å få to på én gang, og fint har det virkelig blitt.

Mye er imidlertid forandret i livet hennes. Tøffe Cecilie, som har kjørt offshore i seks år og som er gründer av Aktivitetshuset sammen med to kollegaer, og som nå har blitt eneeier av firmaet, arbeidsjernet og energibomben, den engasjerte og treningsglade kvinnen, har imidlertid fått en aha-opplevelse som nybakt mor.

- Plutselig så kjønte jeg den konstant dårlige samvittigheten alle mødre jeg kjenner om hadde snakket om. Før var jeg uforstående til dem som halset hjem til sine barn etter den minste lille tur. Jeg tenkte: «Slapp litt av, nå har du jo fri fra barna». Men nå vet jeg hva det dreier seg om. Hvis jeg er borte fra barna i én time, så kan jeg kjenne at jeg lengter skikkelig etter dem. Sånn er det jo bare, sier Cecilie.

- Hvordan er dagene dine nå?

- Jeg er veldig lykkelig, sier hun.

- Samtidig har jeg forstått verdien av å få ti minutter for seg selv, om det så bare er for å ta en dusj. Men jeg synes det er en positiv lærdom, jeg har lært meg å verdsette de «små» tingene på en positiv måte. Jeg er takknemlig for å få oppleve det, sier hun.

I august begynner Cecilie å jobbe for fullt igjen. Hun belager seg på hundre prosent, men vil føle seg litt frem med hva som passer best.

- Jeg verdsetter jobben min veldig høyt og er takknemlig for å kunne glede meg til å begynne å jobbe igjen. Vi har fått et er så fint danse-og treningsmiljø, så det kommer til å være fint å komme tilbake igjen også.

Artikkeltags