Tre ganger daglig til Oslo

Satser videre: Miljøxpressen skal fra og med mandag kjøre tre daglige avganger mellom Kristiansand og Oslo, forteller RTB-sjef Kjetil Skjeie.

Satser videre: Miljøxpressen skal fra og med mandag kjøre tre daglige avganger mellom Kristiansand og Oslo, forteller RTB-sjef Kjetil Skjeie.

Artikkelen er over 10 år gammel

RTB har bestemt seg for å utvide sitt ekspressbusstilbud til Oslo.

DEL

- Mandag 5. mai utvider vi tilbudet med miljøexpressen mellom Oslo og Kristiansand fra én daglig avgang til tre daglige avganger, forteller adm. dir. Kjetil Skjeie i RTB.

Nye busser

Til kjøringen setter selskapet inn tre nye busser som i følge Skjeie representerer det mest moderne man kan få innen ekspressbuss i Norge.

- Miljøxpressen tilbyr dessuten som første ekspressrute i Norge kundene mulighet til å forhåndsreservere et bestemt sete, sier Skjeie.

Det er hard konkurranse om kundene som velger å kjøre buss på strekningen mellom Kristiansand og Oslo. RTB er likevel ikke skremt.

- Den ene daglige ruten var en oppstart. Responsen på vårt tilbud har vært så god at vi ikke ser noen grunn til å gi oss nå. Konseptet vårt er blitt godt mottatt, og vi vil nå videreutvikle konseptet rundt begrepet «miljø», sier Skjeie.

Uavklart om miljønavn

Som Tvedestrandsposten tidligere har skrevet, har Forbrukerombudet regagert på navnevalget «miljøxpressen». Ombudet mener bussen ikke er mer miljøvennlig enn andre. I følge Skjeie er det ikke avklart om RTB kan bruke dette navnet.

- Vi er i en dialog med Forbrukerombudet. Dette kan bli en sak for Markedsrådet, sier RTB-lederen.

Han sier busselskapet nå ser på nye elementer i forhold til miljøbergrepet. Dette vil være elementer som ligger utenfor den tradisjonelle forståelsen av ordet «miljø» knyttet opp mot klima- og forurensningsproblematikk.

Artikkeltags