Helt siden gjennombruddet med «Ut mot havet» i 1988, har Rune Rudberg vært på farten. Han og bandet har spilt opp til dans i omtrent hvert eneste danselokale i hele Norge. I går var turen endelig kommet til Vegarheim. De mange danseglade i distriktet lot ikke anledningen gå fra seg.

De yngste hadde såvidt rukket å fylle 18, mens de eldste sannsynligvis var omtrent på den alderen da Beatles slo igjennom for 50 år siden. Aldersforskjellen til tross: Gleden over Rudbergs musikk delte de.

På repertoaret sto omtrent utelukkende Rudbergs egne låter. Publikum fikk servert de gamle, kjære slagerne på rekke og rad, samtidig som de også fikk stifte bekjentskap med nye, ukjente danselåter. De samspilte musikerne sørget for rytmisk driv og uhemmet danseglede, og sjefen sjøl bød på seg selv i rikt monn.

Bandet kom ens ærend fra Spydeberg, der de er bosatt, for spillejobben på Vegarheim. De roser arrangøren for et flott arrangement.

Tvedestrandsposten traff Rune Rudberg og bandet bak scenen. Vi hadde en åpenhjertig samtale med Rudberg, og fikk vite sannheten om damehistoriene hans. Det kan du lese mer om i tirsdagens papirutgave.