ToDo: Skriv matblogg

Her, fra go'stolen i Østerkleiv, skriver Siri Fossing blogginnlegg om ujålete og praktisk mat.

Her, fra go'stolen i Østerkleiv, skriver Siri Fossing blogginnlegg om ujålete og praktisk mat. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Blogger Siri Fossing er matenusiast og listenazi. Her får du hennes listebekjennelser, og oppskriften på den kjente kyllingsuppen fra «The soup nazi» fra tv-serien Seinfeld.

DEL

Siri Fossing er nyinnflytter, småbarnsmor og matblogger. Men mest av alt er hun en listejunkie. Hvis det ikke står på ToDo-lista, så eksisterer det ikke i hennes punktvise verden.

En av hennes beste barndomsminner er da hun fikk feie mormors asfaltflekk fri for grus, eller da hun fikk fritt spillerom til å rydde lillebrorens rotete rom mens han lå i senga og leste Donald.

- Det ga meg en veldig tilfredsstillelse, ler Siri fra go’stolen i den ellers så strigla stua i Østerkleiv.

Glemmer doruller
Det er ikke det at huset må være kjemisk fri for støv og brødsmuler, sånt blir nærmest umulig med to barnehagebarn i hus, men hun liker å vite hvor «ting bor». Og viktigst av alt er oversikten over alle listene som ligger på kjøkkenbenken.

Handleliste for uka, liste over gjøremål for dagen, aktivitetslista over den kommende uka, liste over fremtidige innlegg på matbloggen?

- Hvis det ikke står på lista, så eksisterer det ikke. Det hjelper ikke at jeg tenker at jeg må kjøpe doruller i butikken, hvis det ikke står på lappen, så kommer jeg hjem uten.

Fantaserer om fisk
Siri Fossing flyttet tilbake til Tvedestrand i juni, sammen med ektemannen, TV2-profil Stein Kåre Kristensen, og deres to barn. Hun er oppvokst på Vegårshei, har gått på videregående i Tvedestrand og bodd i byen i flere år før hun flyttet til hovedstaden. Og etter tjue år utenbys, har hun endelig gjort sørlending av seg igjen; kjøpt plastsnekke og fantaserer om at ektemannen skal komme med ferdig filetert fisk på døra. Det har foreløpig blitt med tanken.

- Jeg kjørte bare moped i ungdomstiden. Jeg kan ikke kjøre båt, jeg har det ikke i meg, sier hun.

Ektemannen derimot gjør et hederlig forsøk på å omfavne sjølivet, det har imidlertid ført til minst to ufrivillige bad, som han stadig informerer om på Twitter. Det har resultert i i hvert fall ett nyhetsinnslag på Sørlandssendingen om at «Stein Kåre Kristiansen kan melde om fortsatt gode badetemperaturer i Tvedestrand». Men tross mange båtturer lar fiskefiletene vente på seg.

- Han har vært ute flere ganger uten napp. Men jeg tror at han egentlig ikke liker å fiske, jeg tror han bare nyter stillheten og roen på sjøen. Jeg skjønner han godt, smiler hun.

Flere barn, flere lister
Hun ser Tvedestrand med andre øyne denne gangen. Da hun var 19 var det Ølheia («jeg var der ikke ofte, altså. Men det skjedde fra tid til annen») og råning som gjaldt, i dag er interessene noe justert.

- Nå speider jeg etter gode badestrender til barna, og fine turstier i skogen, sier hun.

For ja, livet ble snudd opp ned da hun ble mor for fire år siden.

- Jeg var ikke forberedt i det hele tatt! Er det ikke det alle sier?, ler hun.

For fra å bare være henne og Stein og listene, ble det brått enda mer å holde styr på, og enda flere lister å skrive, da Johannes (4), og etter hvert Sara (2), kom til verden.

- Det er så mye å ha oversikt over! Bleier, for eksempel. Og middager, hva skulle vi spise hver dag?

En blogg er født
Det var alle disse listene over middagsretter og en grunnleggende interesse for matlaging som til slutt fusjonerte i bloggen «Rett fra hjertet» - en matblogg uten jålerier og gourmetoppskrifter, men med handlelister (selvfølgelig) og inspirasjon til enkle hverdagsmiddager.

- Bærebjelken i bloggen er at den skal være nyttig og praktisk. Her finner du ikke oppskrifter på lammeskank med plommeskum, sier hun.

Det er unødvendig å påpeke at det er Siri som står for matlagingen hos familien Fossing-Kristiansen, men hvis ektemannen mot formodning skulle overraske med middag bør han trå varsomt.

- Da kan jeg bli litt stressa, ler hun.

Hun ser nok helst at han skriver det opp på lista uka før...

Artikkeltags