Tilbake til hjembyen

Mette Nylén Lien har jobbet i Vegårshei Sparebank i to uker.

Mette Nylén Lien har jobbet i Vegårshei Sparebank i to uker. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Mette Nylén Lien (33) gleder seg til å kunne sykle til jobb fra Skuggevik til Tvedestrand.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Mette Nylén Lien har jobbet to uker i den nye jobben sin som forsikringsansvarlig i Vegårshei Sparebank. Hun har overtatt plassen etter Jan Birker Stebekk. Mette er for tiden stasjonert på Vegårshei, men hun vil bli å finne på lokalkontoret i Tvedestrand snart.

- Hvordan er det å jobbe med forsikring?

- Det er spennende, nytt og interessant. Dessuten er miljøet her kjempebra, og det setter jeg stor pris på.

- Det har stormet på denne arbeidsplassen i det siste, hvordan er det for deg?

- Jeg har blitt underrettet om hva som har skjedd hele tiden, jeg har ikke opplevd å få greie på ting først i media. Det er klart at det er en spesiell situasjon, men dette er en solid bedrift og jeg vet at de kommer til å ri denne stormen av og komme styrket ut av det på sikt. Det er veldig dyktige folk som jobber her.

Mette er oppvokst i Brun-åsbakken i Tvedestrand, men har bodd de siste 12 årene i Oslo og Asker. For øyeblikket har hun innlosjert seg hos sin kjære mor og far, mens hun ukependler til familien hjemme i Asker.

- Vi holder på å bygge hus på Skuggevik. Det skal stå ferdig i juli, forteller hun.

- Er det gøy?

- Ja! Det er kjempespennende og veldig artig å kunne få det huset man ønsker seg. Det blir godt å komme ned til Sørlandet igjen også, sier Mette. Mannen hennes er opprinnelig fra Gudbrandsdalen, men han har alltid hatt Sørlandet i hjertet. Selv om Mette er veldig glad i storbyen, så er hun også fornøyd med å komme tilbake til hjembyen sin.

- Vi kommer til å spare mye tid på reisevei til og fra jobb, for eksempel. Tenk på det, jeg vil kunne sykle til jobben! Dessuten er det fint å komme nærmere familien og gamle venner igjen. Vi har to små døtre og det blir bare viktigere og viktigere for oss at de får mye kontakt med besteforeldrene sine, sier hun. Jentene deres er snart to og fire år gamle.

- Nærheten til sjøen, skogen, et nytt flott bibliotek og mange muligheter for bra fritidsaktiviteter betyr også veldig mye.

- Hva drev du selv med som hobby da du var liten jente?

- Friidrett, svømming og håndball. Dessuten var vi veldig mye på sjøen, husker jeg. Jeg husker jeg var på en korpsøvelse én gang men jeg fant ut at det var ikke helt meg. Jeg må ha noe med litt mer fart og spenning i! sier Mette og smiler.

- Jeg har mye konkurranseinstinkt og vil helst vinne. Korps kan man jo ikke vinne i, så da utgikk det ganske raskt, legger hun til og ler.

Etter gymnaset i Tvedestrand gikk Mette et år på Briskeby gymnas for hørselshemmede.

- Er du hørselshemmet? Det merker man ikke når man prater med deg!?

- Jeg er født tunghørt. Det ene øret hører jeg ikke på lenger, men det andre har jeg høreapparat på. Så jeg er nesten døv, men det fungerer godt med høreapparat. Jeg har gått på vanlig skole hele tiden. Det er jeg glad for, det har vært en styrke å kunne være så tilpasset hørende. Men å oppleve å ble kjent med andre som hadde det akkurat som meg var også en veldig god opplevelse.

- Så når vi prater leser du på munnen?

- Ja. Jeg har blitt «voksen» på det nå. Før ville jeg helst ikke fortelle om det, men nå sier jeg det med én gang. Det hender jo av og til at jeg svarer litt «Goddag mann økseskaft» og da kan det jo være greit å vite hvorfor! sier hun og ler. Hun takler det fint nå, men det har vært en viss utfordring å komme dit.

- Jeg har lært meg til det. Det er typisk at når man er hemmelighetsfull om det blir det til en stor greie. Når man først forteller det reagerer folk med: «Var det alt? det er vel ikke noen stor sak?», forteller hun. Det er egentlig en liten ting. Jeg er bare hørselshemmet! sier hun enkelt.

Mette har jobbet og studert flere steder før hun landet på et treårig studium på BI. Som nyutdannet begynte hun i inkassobyrået Conecto, hvor hun ble i fem år, helt til nå.

- Hva er hobbyene dine nå?

- Jeg liker godt å trene, jeg er veldig glad i å løpe. Ellers liker jeg godt å være ute i skogen med barna. Lesing er jeg glad i, og så håper jeg å få mer tid til å svømme igjen.

- Har du noen mål og drømmer?

- Akkurat nå drømmer jeg om barnehageplass i sentrum til barna! Akkurat nå er det mest det å «lande» i Tvedestrand som står høyt på planen. Fremtidige drømmer er fortsatt å reise mye. Å bo et halvt år eller ett år i Italia hadde også vært fint en gang. Men først og fremst, at barna skal trives godt her.

Artikkeltags