I denne ukens utgave av bladet Henne, poserer Dorthe Skappel i lekre badedrakter som er blitt til i et samarbeid med Frøja Konfektions AS i Tvedestrand.

Dorthe Skappel, tidligere modell og kjent som programleder for lørdagsmagasinet God kveld, Norge! på TV 2, har flere somre feriert på besteforeldrenes landsted utenfor Tvedestrand. For et par år siden var hun innom Frøjas populære sommersalg i fabrikken.

- Senere henvendte hun seg til oss og fortalte at hun ønsket å lage en badetøykolleksjon, forteller eier og daglig leder i Frøja Konfektions AS, Henning Sederholm.

Plass til pupper

Til Henne forteller Dorthe Skappel at hun har designet en hel kolleksjon med badedrakter og bikiner inspirert av bestemoren og barndommens papirdukker av veldreide skuespillere som Liz Taylor, Esther Williams og Doris Day.

- Badetøy med lav skjæring og plass til pupper. Stramt stoff som holder formene på plass, beskriver Henne.

Til Cannes med Sederholm

Stoffet til badedraktene og bikiniene tok Dorthe Skappel ut sammen med Henning Sederholm. De to dro sammen til Cannes på den franske rivieraen der det årlig arrangeres messe med badetøystoffer.

- I tillegg til tegninger av badetøyet, hadde Dorthe Skappel også utformet modeller av både badedraktene og bikiniene. Badetøyet er inspirert av 50-tallets divaer, og stilen er retro, forteller Sederholm.

Frøja syr ikke lenger bade-tøy, kun undertøy, og dermed ble Dorthe Skappels tegninger og modeller sendt til tvedestrandsfabrikkens samarbeidspartner i tidligere Øst Europa. Der ble prototypene utarbeidet.

Skulle lanseres i år

Meningen var å sette en hel kolleksjon i produksjon, og lansere den på det norske markedet i år, men det er det ikke blitt noe av.

- Det er trist at det ikke ble noe av. Jeg var avhengig av hjelp. Hvis jeg skulle gjøre dette alene, måtte jeg slutte i tv, og det ville jeg ikke, sier Dorthe Skappel til Henne.

Tidkrevende

Henning Sederholm sier til Tvedestrandsposten at det var artig å jobbe sammen med Dorthe Skappel, men understreker at det tar tid å jobbe frem en kolleksjon.

- Dorthe Skappel har mange jern i ilden, og tid var nok det det skortet på for å få kolleksjonen på plass, mener han.

Selv om det ikke ser ut til å bli noe videre samarbeid med Skappel, jobber Sederholm videre med badetøy; Frøjas egen kolleksjon.

- Vi skal nå ut å selge 2009-kolleksjonen. I novem-ber i fjor var vi i Cannes og tok ut nye stoffer.